• DOLAR 32.377
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2325.861
  • ...
Diyarbakır ve Gaziantep'te eş zamanlı operasyon: 41 gözaltı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Diyarbakır'ın, Çınar ilçesinde mera ve hazine arazilerinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla aralarında tapu kadastro müdürlüğünde görevli 2 ve haritacılık şirketinde 5 çalışanın da bulunduğu 41 şüpheli gözaltına alındı.

Konuya ilişkin Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, "Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan çalışmalar neticesinde, Çınar ilçesine bağlı 6 kırsal mahallede, Kadastro İl Müdürlüğü ve ihaleyle hizmet alımı yapılan özel bir haritacılık şirketince kadastro işlemlerinde, bazı görevlilerce vatandaşın tarlasından dönüm başı belli miktarda para alınarak usulsüzlük yapıldığı ihbarını aldı." denildi.

 

Yapılan açıklamada, "Bu kapsamda harekete geçen ekipler, Diyarbakır Kadastro Müdürlüğü'nde çalışan 2 memur ve haritacılık şirketinin 5 çalışanının, mera ve hazine arazisiyle başkasına ait tapusuz arazileri para karşılığında vatandaş adına tapuladıkları, bazı görevlilerin vatandaşlar ile kafeterya ve ofislerde bir araya gelerek hazineye kayıtlı arazilerin vatandaşa yazılması karşılığında aralarında protokol yaptıkları ve verilen paralar karşılığında senet düzenledikleri bilgisini edindi." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, Soruşturma kapsamında şüphelilerin yakalanmasına yönelik İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 7 Ocak günü Diyarbakır ve Gaziantep'te belirlenen adreslerde düzenlenen eş zamanlı operasyonda 41 şüpheli gözaltına alındığı belirtildi.

Gözaltına alınan şüphelilerden 36'sının jandarmadaki sorgularının ardından serbest bırakıldığı, 5 şüphelinin de adliyeye sevk edildiği açıklandı.

Mahkemeye çıkarılan 5 şüpheliden birinin tutuklandığı belirtilirken, 4'nün ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı öğrenildi. (Gıyasettin Tetik-İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir