• DOLAR 32.564
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2431.058
  • ...
Çavuşoğlu: Rusya'nın Hafter'i ikna etmesini bekliyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gana Dışişleri ve Bölgesel Entegrasyon Bakanı Shirley Botchway ile görüştü.

Görüşme sonrası Çavuşoğlu ve Botchway ortak bir basın açıklaması yaptı.

Türkiye ve Rusya tarafından yapılan Libya'daki ateşkes çağrısına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çavuşoğlu, ateşkesin sağlanması konusunda Rusya'ya çağrıda bulundu.

Çavuşoğlu, "Biz üzerimize düşeni yaptık Trablus ile iletişime geçtik ve o akşam Sarraj yönetimi de ortak açıklamayı desteklediklerini vurgulayan açıklamalar yaptı. Ancak Hafter'den böyle açıklamalar gelmedi, tam tersi açıklamalar geldi." dedi.

Rusya'nın Hafter'i ikna etmesini beklediklerini ifade eden Çavuşoğlu, Hafter'in Libya'da bir aktör olduğunu inkar etmediklerini ancak meşrutiyetinin olmadığını söyleyerek "Rus dostlarımızdan beklentimiz; iki devlet başkanının mutabık kaldığı gibi Hafter'i bu konuda ikna etmeleridir." şeklinde konuştu.

Ateşkes ve siyasi süreç için gerekeni yapacaklarını dile getiren Çavuşoğlu, ancak bölgede bunu bozaya çalışan ülkelerin olduğunu kaydetti.

Libya'daki durumun sorumlularından birinin Fransa olduğuna işaret eden Çavuşoğlu, Hafter'e silah desteği dahil her türlü desteği sunan Fransa'nın Libya'daki kaosun devam etmesine destek verdiğini sözlerine ekledi.

İdlib'de bu geceden itibaren başlayacak olan ateşkese ilişkin de açıklamada bulunan Çavuşoğlu, ateşkesin kalıcı olması temennisinde bulundu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir