• DOLAR 32.584
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2492.462
  • ...
İran resmen duyurdu: Uçağı kazara...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İRAN'DAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI: KAZARA VURULDU

İran, havalandıktan sonra kısa bir süre sonra füzeyle vurularak düşürüldüğü iddia edilen uçakla ilgili açıklama yaptı. İran Ordusu, Ukrayna uçağının insan hatası nedeniyle kazara vurulduğunu duyurdu. Ordu, felaketin sorumlularının derhal adalete teslim edileceğini aktardı.

İRAN'DAN ARKA ARKAYA AÇIKLAMALAR

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif de, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Üzücü bir gün. Silahlı Kuvvetler tarafından yürütülen iç soruşturmanın ön raporu: ABD maceracılığının kriz zamanı neden olduğu insan hatası felakate yol açtı. Halkımıza, tüm kurbanların ailelerine ve etkilenen diğer uluslara, derin üzüntülerimizi, özürlerimizi ve başsağlığı dileklerimizi sunuyoruz" dedi.

 

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani de, "Silahlı kuvvetlerin soruşturma sonucu, insan hatası sebebiyle ateşlenen füzelerin, Ukrayna uçağının düşmesine ve 176 masumun ölmesine sebep olduğu sonucuna varmıştır. Ukrayna uçağının düşürülmesi büyük bir trajedi ve affedilmez bir hatadır. Düşüncelerim ve dualarım tüm yas tutan ailelerle birlikte. En içten taziyelerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir