• DOLAR 32.56
  • EURO 34.846
  • ALTIN 2432.082
  • ...
SON DAKİKA
İLKHA foto muhabiri İrtem ödüle layık görüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman’daki yerel ve ulusal basın mensupları, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” münasebetiyle Batman Mezopotamya Havzası Gazeteci ve Yayıncılar Cemiyeti tarafından düzenlenen programla akşam yemeğinde bir araya geldi.

Batman Öğretmenevinde düzenlenen programa İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, kentteki basın dernek başkanları, yerel ve ulusal basın mensupları katıldı.

Programda "Yılın Başarılı Gazeteci Ödülleri" yarışmasında ödül alan gazetecilerin isimleri açıklandı. İlke Haber Ajansı Foto Muhabiri Tarhan İrtem'in, petrol kulelerinde çalışan işçileri gösteren fotosu mansiyon ödülüne layık görüldü.

Programda bir konuşma yapan Mezopotamya Havzası Gazeteci ve Yayıncılar Cemiyeti Başkanı Ercan Arslan, basın mensuplarının Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı.

Bu günün gazeteciler için anlamlı bir gün olduğunu belirten Arslan, “Bugün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü. Her ne kadar, 10 Ocak 1961’de kabul edilen 212 sayılı yasa ile gazetecilere verilen haklar yıllar içinde geri alınmış ve hatta yok edilmiş olsa da geleneksel olarak kutlana gelen 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, gazetecilik mesleğinin sorunlarının tartışıldığı ve bir araya gelerek kutlamaların yapıldığı bir gün olması nedeniyle anlamlıdır. 10 Ocak 1961’de yürürlüğe giren ve çalışan gazetecilerin ekonomik ve sosyal haklarını güvence altına alan 212 sayılı yasa, gazetecilerin patronlara bağlı kalmadan özgürce ve sadece toplumun yararlarını gözetecek şekilde mesleklerini yapmalarına imkân sağlıyordu. Ancak aradan geçen yıllar içinde medya sektöründe yaşanan gelişmeler ve tekelleşme süreci sonucunda bugünkü duruma gelindi." diye konuştu.

Konuşmasının devamında Arslan şunları söyledi: "Bizim açımızdan sevindirici olan, Batman’da son derece dinamik, etkin, ahlaki ve etik değerlere sonuna kadar bağlı, seviyeli ve kaliteli bir medyanın bulunmasıdır. Bir diğer sevindirici nokta da asgari ücretteki iyileştirmedir. Çünkü basın çalışanlarımızın büyük bölümü asgari ücretle çalışmaktadır. Bu vesileyle tüm üyelerimizin ve meslektaşlarımızın geleneksel 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, başarılarının devamını diler, saygılar sunarım.”

Pasta kesiminin ardından program son buldu.(Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir