• DOLAR 32.602
  • EURO 34.809
  • ALTIN 2488.355
  • ...
"Bir mektup yolla umut olsun"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR İzmir Gençlik Kolları, tarafından Mısır zindanlarındaki İhvan-ı Müslim'in üyelerine mektup göndererek basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Şehmus Süs okudu.

Süs, "Amerika destekli darbenin ilk zamanlarında gerçekleştirilen katliamlar zamanla azalsa da özellikle siyasi muhaliflere yönelik kaçırılma, gizli alıkonulma, zorla kaybettirme, işkence ve infaz gibi en ağır insan hakları ihlalleri sistematik bir hal almıştır. Mısır’ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, 7 yıllık işkence, tecrit ve kötü muamelenin ardından, mahkemede, duruşma esnasında şüpheli bir şekilde hayatını kaybetmiştir ki İnşallah şehittir." dedi.

"Bizler, Mısır zindanlarındaki mazlumların yalnız olmadıklarını göstermek için mektuplar gönderiyoruz." Süs, "Bu mektuplarımızla cunta yönetimine, eziyet ettikleri insanların yalnız olmadıklarını göstermek ve işkencelerine engel olmak istiyoruz. Yine bu mektuplarımızla esaret altındaki kardeşlerimize umut, zalimlere ise korku olmak istiyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)    

 











Bu haberler de ilginizi çekebilir