• DOLAR 32.537
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2436.59
  • ...
Gazeteciler vefat eden meslektaşlarını unutmadılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Şanlıurfa Gazeteciler Cemiyeti, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle vefat eden gazeteci meslektaşlarının kabrini ziyaret ederek dua etti.

Gazeteciler ilk olarak Harran Kapı Mezarlığındaki Şanlıurfa Hizmet Gazetesi çalışanları İsa Okutan, Halit Okutan, Nuri Okutan, Ömer Okutan ve Önder Okutan'ın mezarını ziyaret etti. Daha sonra gazeteciler, Bediüzzaman Mezarlığında bulunan Talat Akay'ın kabrini ziyaret ederek Kur'an'ı Kerim okudu ve dua etti.

Gazetecilerin kabri başında konuşan Araştırmacı-Yazar Avukat Müslüm Akalın, vefat eden gazetecilere rahmet dileyerek , "Basın sektöründe emek vermiş bir ailenin fertlerini mezarları başında anıyoruz. Hepsine Allah rahmet eylesin. Bu vesile ile hem bu etkinliğe vesile olan sayın başkanıma, değerli arkadaşlarıma ve diğer aile fertlerine teşekkür ediyorum. Bu tür etkinliklerin aslında toplumumuzun ortak belleğindeki hatıraların canlanması ve basın sektöründe gerçekten büyük emek vermiş insanların hatırlanması anlamında büyük değer taşıdığını düşünüyorum." diye konuştu.

Şanlıurfa basına yön vermiş değerleri andıklarını belirten Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Cemiyet Başkanı Tahir Gülebak, "10 Ocak denilince hem güzel günler aklımıza geliyor hem de hüzünlü günler aklımıza geliyor. Biz Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Cemiyeti olarak özelikle Urfa'mız basınına yön vermiş değerli ağabeylerimizin kabirlerini ziyarete geldik. Basında çalışan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Vefat eden gazetecileri unutmadıklarını belirten Gazeteci Ömer Dodanlı, "İlk defa Şanlıurfa'da ebediyete göçmüş değerli gazetecileri mezarları başında anıyoruz. Gazeteciler için bu anlamlı günde ebediyete göçmüş tüm gazetecilerin hatırlanması ve gençlere örnek olması adına düzenlenen ziyarette emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ebediyete uğurlanan değerli ağabeylerimizi, kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum." ifadelerini kullandı.

"Gazetecilik mesleğini öğretenlerin yanındayız"

Gazeteci Mehmet Yıldırım ise yaptığı konuşmada, "Kendilerinden gazetecilik mesleğini öğrendiğimiz değerli ağabeylerimiz burada yatıyor. Allah rahmet eylesin. Başta İsa Okutan, Nuri Okutan, Halit Okutan, Bülent Okutan ağabeylerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Buradaki insanların hepsi, burada yatanlar sayesinde gazeteci oldular. Allah rahmet eylesin diyorum." dedi. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)

 













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir