• DOLAR 32.533
  • EURO 34.922
  • ALTIN 2431.885
  • ...
Şanlıurfa'da 120 kiloluk balığa yoğun ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Şanlıurfa'da bir balıkçıda satışa sunulan 120 kilogram ağırlığındaki balığa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Havaların soğumasıyla birlikte Şanlıurfa'da balıkçı esnafının yüzü gülüyor. Haliliye ilçesindeki Topçu Meydanında balık satan Behçet Siyli (56) dışardan getirdiği 120 kilogram ağırlığındaki balığı satışa sundu.

Kilosunun 35 liradan satan Siyli, Şanlıurfalıların balığa ilgi gösterdiğini belirtti. Bazı vatandaşların da balık ile fotoğraf çektirdiğini söyledi.

Balığın insan sağlığı için çok faydalı olduğunu dile getiren Siyli, "Bu balığa ton balığı diyoruz. Şanlıurfa halkı da bu balığı çok sevip, rağbet etti. Balığı getirtirdik ve kilo kilo satıyoruz. Şanlıurfa halkını bekliyoruz. Gelsinler ve bundan faydalansınlar. Şimdilik balığın kilosunu 35 liradan satıyoruz." şeklinde konuştu.

Mevsim olarak tam balık yeme zamanı olduğunu ifade eden Siyli, "Şanlıurfalıların da bildiği üzere bu balıklardan getiriyoruz. Getirdiğimiz zamanlarda balıklara büyük bir rağbet var. Balığın şu an tam mevsimidir. Balığın yağlanma zamanı olduğu için omeganın yüksek olduğu zaman bu mevsimdir. Halkımız gelip balıkları bol bol tüketsinler ve çocuklarına bol bol yedirsinler. Bu faydalı balıktan faydalansınlar. Balık mevsimi büyük ihtimalle 1 Mayıs'a kadar devam edecektir. 1 Mayıs'tan sonra Allah izin verirse paydos deyip bitireceğiz." diye konuştu. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir