• DOLAR 32.567
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2433.379
  • ...
`İş Hayatında Aranan Eleman Kim?`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman Üniversitesi Konferans Salonunda, saat:14.00`da İş Kur tarafından "İş Hayatında Aranan Eleman Kim?" konulu seminer düzenlendi.
 
Araştırmacı-Yazar ve aynı zamanda Batman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Besim Eviz, Batman Üniversitesinde iş dünyasına yönelik üniversite son sınıf öğrencileri, Meslek Lisesi öğrencileri, girişimcilik programında eğitim gören vatandaşlar, Üniversite ve İş Kur`un çalışanlarına yönelik konferans verdi.
 
Batman İş Kur Müdürlüğü tarafından düzenlenen konferansın amacının ise, Üniversite öğrencileri, Meslek Lisesi öğrencileri ve girişimcilik programında eğitim gören vatandaşların işgücü piyasasına girmeden önce daha donanımlı ve bilinçli olmalarını sağlamak olduğu belirtildi.
 
İş dünyasında çıkardığı kitabıyla da tanınan İş Kur Müdürü Eviz, konferansta önemli ayrıntılara yer verdi. Eviz konuşmasında şunları kaydetti: "Üniversite öğrencilerimizin mezun olduklarında çalışma hayatı öncesi hazırlık donanımları, iş arama ve bulma becerileri, işgücü piyasası hakkında bilgileri gibi konularda yetersiz oldukları gözlenmiştir. Bu nedenle öğrencilerin işgücü piyasasına girmeden önce daha donanımlı ve bilinçli olmalarını sağlamak amacıyla kurumumuz iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerini sürdürüyor. Özellikle iş dünyası kalifiye elamana ihtiyaç duyuyor. Kendini yetiştirmiş, birikimli kişiler iş dünyasında daha şanslı" dedi.
 
4 Bin 940 Kişi İstihdam Edildi
Eviz, Batman`da görev yaptığı süre içerisinde İş Kur`un sunmuş olduğu istihdam oranına dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü: "2011 yılında 751 kişiyi toplum yararına çalışma programı kapsamında istihdam sunulmuştur. 2012 yılındaki rakam ise 4 bin 940 kişiye ulaştı. Çalışma hayatına girmek isteyen kişi en önce kendine `Ben neden çalışıyorum` sorusunu sorması gerekiyor. Hangi pozisyonda olursak olalım çalışma hayatına anlam verebilmeliyiz. İş hayatının yaşam felsefemizde iyi bir yeri olmazsa verim alamayız. Daha lise yıllarında gençlerimize bir kariyer planı oluşturmalıyız. Üniversite ve iş yaşamımızı da bu konseptte planlamalıyız. Yaşama bakış felsefemiz iş hayatındaki rolümüzü de belirler" ifadelerini kullandı.
 
Eviz, kariyer yaşamında bazı unsurların çok önemli olduğunu söyleyerek konuşmasının şu sözlerle tamamladı: "Kariyer yaşamında şu unsurlar çok önemlidir: Sevgi, hayal gücü ve içselleştirme, bilgi, iletişim becerileri, sorun çözme yaklaşımı, pozitif imaj, çalışma ve üretme kabiliyetimiz, takım ruhlu olma, değişime ve gelişime açık olma, hedef olma. Sürekli öğrenmeli, sürekli gelişim, iletişim canlılığı, etik değerleri benimsemek kariyer yaşamının vazgeçilmez unsurlar olduğunu, iş hayatına adım atmak isteyenlerin bilmesi gereken önemli ayrıntılardır. İş hayatında bencil davrandığınızda muhakkak gelişimde duraksama yaşarsınız. Yükseklerde hiçbir zaman uçmayın. Sorumluluk ve görev alma konusunda çekinceli davranmayın." (M. Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir