• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
"Gazetecilerin sorunları çözüme kavuşturulmalı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Bitlis İl Başkanı Celal Gül, “10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü” münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Günümüzde basının önemine dikkat çeken Gül, ahlaklı ve ilkeli habercilik anlayışıyla çalışan gazetecilerin karşılaştığı sıkıntıların giderilmesi gerektiğini söyledi.

Bir kamu görevini icra eden gazetecilerin, halkın gören gözü, işiten kulağı ve haykıran sesi olduğunu hatırlatan Gül, toplumun yönlendirilmesinde gazeteciliğin büyük bir etken olduğunu belirtti.

Gül, “Gazetecilik dünyanın artık dördüncü gücü değil, belki ikinci gücü haline gelmiş durumdadır. İnsanların yönlendirilmesi, algıların oluşturulması ve psikolojik baskıların yapıldığı bir vasıta haline gelmiştir. Mazlumun da mazlumiyetini, zalimin de zalimliğini dünyaya duyuran önemli bir etkendir. Çağımızın gelişen teknolojisiyle birlikte, dünyanın en ücra noktasında oluşan bir olayı, anında kitlelere, milyonlarca insana duyuran bir güç haline gelmiştir. Hayati öneme sahip bu mesleği icra eden gazeteciler, haktan ve hakikaten yana tavır almalı, toplumu doğru olarak bilgilendirmelidir. Bu önemli mesleği yapan gazetecilerin karşılaştığı birçok maddi ve manevi sıkıntılar vardır. Bu sıkıntıların giderilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu vesileyle 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Gününü tebrik ediyorum.” dedi. (Şükrü Tontaş-İLKHA) 



Bu haberler de ilginizi çekebilir