• DOLAR 32.524
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2490.689
  • ...
SON DAKİKA
PUTİN’DEN ESED’İN GENERALİNE ALÇAK KOLTUK
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

YUSUF CAN- HABER YORUM

Bu basın toplantısı hem Türkiye ziyareti öncesi Türkiye’ye hem de Süleymani suikastı sonrası tüm Ortadoğu ve ABD’ye önemli mesajlar veriyordu.

Özünde KGB gibi güçlü bir istihbarat örgütünün yetiştirmesi olan Putin bu basın açıklamasında devlet adamlarının, askerlerin ve istihbaratçıların anlayacağı görsel mesajlar vererek sözlü mesajlarını destekledi.

Bu toplantının belki de en can alıcı noktası masadaki insanların dizilişi/oturuşlarıydı.

Normal şartlarda bu tür basın açıklamalarında “PROTOKOL” denilen görevliler her ayrıntıyı en ince detayına kadar kontrol ederek hazırlar.

Humeymim’deki toplantıda (fotoğrafta görüldüğü gibi) ortada iki devlet başkanı ve yanlarda iki ülkenin Genelkurmay Başkanları bulunmaktadır.

Ancak ne ilginçtir ki Suriye Genelkurmay Başkanı’nın oturduğu koltuk (demeye bin şahit lazım) daha doğrusu tabure oldukça ALÇAK görünüyor.

Acaba neden?

-Sebeplerden biri “Artık Süleymani yok,  bundan sonra Suriye coğrafyasında Rusya Genelkurmayı/askeri sorumludur” mesajı olabilir.

-Bir diğer sebep “ABD- İran çekişmesinin, Rusya’nın gölgesindeki Suriye’de istenmediği, Suriye’de Rusya’nın kazanımlarını tehlikeye atacak hiçbir girişime izin verilmeyeceği” mesajı olabilir.

-Bir başka sebep “Suriye Rusya’nın bir EYALETİDİR ve Esed Rusya’nın bir SÖMÜRGE VALİSİDİR” mesajı olabilir.

-Görüşme için seçilen yer bir RUS askeri üssü. Yani Esed ve adamları Suriye’de Rusya’nın üssünde toplantıya çağrılarak Rus protokolü uygulanıyor.

Kısacası sebepler var, mesajlar var. Sebepler ne olursa olsun ortada tahkir edilen (Sözde) bir devlet başkanı ve sözde bir genelkurmay başkanı var.

Hatırlanacağı gibi daha önce de aynı üste Esed Putin’in ardı sıra yürümek istemiş ancak bir RUS subayı Esed’in kolunu tutarak geri çekmiş ve engel olmuştu. Esed tıpış tıpış yerine geçerek sessizce dinlemişti.

Esed ve şürekâsı bu tür tahkirlere alışmış olsalar da Süleymani suikastı sonrası bu boyutta bir ALÇAK KOLTUK vakası tüm bölge için önemli mesajlar taşımaktadır.

Bu haberler de ilginizi çekebilir