• DOLAR 32.597
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2494.749
  • ...
Yeni TED Koleji Kampusunun Temeli Atıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - TED Batman Kolejinin Yeni Eğitim Kampusunun tanıtım toplantısı yapıldı. Bugün saat 17.30 da TPAO kristal parkta düzenlenen toplantıya Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TPAO Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Mehmet Uysal, TPAO Yönetim Kurulu Üyeleri ve TED Yönetim Kurulu Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu katıldı. TED Batman Kolejinin Yeni Eğitim Kampusu için TPAO Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Mehmet Uysal ile TED Yönetim Kurulu Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu protokol imzaladı.

 

Toplantı öncesi kristal parkta bir araya gelen ve TPAO da geçici işçi olarak çalışan bazı işçiler sorunlarının çözümü için TPAO Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel müdürü Mehmet Uysal ile görüşerek, sorunlarının çözülmesi talebinde bulundu. Uysal geçici işçilere sorunlarının çözüleceği konusunda umutlu olduğunu ifade etti.

 

Toplantıda konuşan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TED`in yeni yerleşkesinin hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak, TED`in Türkiye ve Batman çapında başarılarının ortada olduğunu söyledi. Türkiye`de eğitimin arzulanan seviyeye gelmesi gerektiğini söyleyen Şimşek, eğitimde kalitenin önemli olduğunu ve bu kaliteyi yakalamak için her zaman desteklerini verdiklerini belirtti. Eğitimin Türkiye`nin geleceği olduğunu söyleyen bakan Şimşek, eğitimde kaliteyi artırmanın bir yönünün teknoloji olduğunu söyledi. İleri ki zamanlarda kara tahtların kullanılmayacağını ve yerlerine elektronik tahta ve bilgisayar kullanılacağını söyleyen bakan Şimşek, yetişmiş elemanın iş ve aş`ın temeli olduğunu kaydetti.

 

TED Batman Kolejinin Yeni Eğitim Kampusunun ilköğretim binası üç blok şeklinde üç kat olarak tasarlanırken, kaplama alanı 21300 m2 olup toplam yatırım maliyetinin 25.000.000.00 olacağı belirtildi. Yeni kampus 24 derslikli 6993 m2 kapalı alana sahip İlköğretim, 1075 m2 kapalı alana kurulacak Anaokulu ve 6680 m2 Lisesi olacak olan kolej, aynı zamanda 6300 m2 alanlı kapalı spor salonu, yüzme havuzu, fitness salonu, tenis kortları ve açık spor alanlarıyla da bölgemizde eğitimde getirdiği kaliteyi sosyal ve sportif alanlara da taşımayı hedeflenmekte.

M. Salih Özcan -İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir