• DOLAR 32.527
  • EURO 34.89
  • ALTIN 2430.862
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman yerel gazetelerinde 27 Aralık 2012 Perşembe günü yer alan bazı haber özetleri şöyle;


BATMAN BASIN.COM: KILIK KIYAFET YÖNETMENLİĞİ İSLAM DÜŞMANI DARBECİ GELENEĞİN DEVAMIDIR
Millî Eğitim Bakanlığının kılık kıyafet yönetmeliğine tepki gösteren Batman Hira-Der, söz konusu yönetmenliğin İslam düşmanı darbeci geleneğin bir devamı olduğunu vurguladı.

Roboski Hükümetin Sicil Notunda Eksi Olarak Yer Alacak
Memur-Sen Batman Şube Başkanı M. Şafi Özperk, Roboski katliamın tarihte kara bir gün olarak kaldığını ve bu tür katliamların aydınlatılmamasının Hükümetin sicil notunda büyük bir eksi olarak yer alacağını söyledi.


BATMAN MEZOPOTAMYA GAZETESİ: KİM BİR KAVME BENZERSE ONLARDANDIR
Yılbaşı kutlamasının İslam`da yeri olmadığını belirten İmam Hatip-Der Batman Şube Başkanı Molla Osman Teyfur, bir Müslüman`ın Noel-Yılbaşını kutlamasının bir ilkesizlik, kişiliksizlik ve şahsiyetsizlik olduğunu söyledi.
Resmi Belgede Sahtecilik Operasyonu
Hasankeyf`te "Kamu Kurum ve Kuruluş Aleyhine Dolandırıcılık ve Resmi Belgede Sahtecilik" suçunu işledikleri ileri sürülen şahıslara yönelik operasyonda 3 adet bilgisayar ile muhtelif suç unsurları ele geçirilirken 5 şüpheli de yakalandı.


BATMAN MEDYA GAZETESİ: 6 BACAKLI KUZU
Altı bacakla dünyaya gelen kuzu, görenleri hayretler içinde bırakıyor. Karın bölgesinde de bitişik olarak iki ayağı olan kuzu, sağlıklı cinsleri gibi çayırda rahat hareket edebiliyor.

3 Metre Karda Hasta Kurtarma Operasyonu
Batman`ın Sason ilçesi kırsalında aniden rahatsızlanan kadına müdahale etmek için yola çıkan 112 Acil ekipleri, tipi ve çığ düşmesi yüzünden kapanan yolda mahsur kaldı.


BATMAN BARIŞ GAZETESİ: ÖNEMLİ BİR SORUNUMUZ `HAVA KİRLİLİĞİ`
Batmanda akşam saatlerine doğru artan hava kirliliği vatandaşları tedirgin ediyor.

Batman Otobüsü Mersin`de Saldırıya Uğradı
Antalya`dan Batman`a gitmekte olan Batman firmasına ait yolcu otobüsünün önünü Mersin`in Aydıncık ilçesinde kesen üç kişi, otobüste bulunanlara taş ve sopalarla saldırdı. Saldırıda otobüsün muavini başından yaralanırken, otobüste ise maddi hasar meydana geldi.


BATMAN UMUT GAZETESİ: BAHİS OPERASYONUNDA ADLİYEYE ÇIKARILANLAR SERBEST BIRAKILDI
Batman merkezli 4 ilde yapılan eşzamanlı kaçak bahis operasyonunda, Batman`da gözaltına alınan ve dün adliyeye çıkarılan 26 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Öğrenciler Roboski`ye Değindi
28 Aralık 2011 tarihinde Roboski`de 34 sivilin ölümünün birinci yıl dönümü nedeniyle bir grup üniversiteli öğrenci basın açıklaması yaparak olayı gerçekleştirenleri kınadılar.


BATMAN PUSULA GAZETESİ: İNTERNET KAFELERE DENETİMLER ARTIRILSIN
İnternet kafelere tepkiler gelmeye devam ediyor. Batmanlılar, yetkililerin internet kafe denetimlerini artırmaları gerektiğini ve çocukların ahlakını bozacak sitelerin kapattırılmasını istedi.

Kim Bir Kavme Benzerse Onlardandır
Yılbaşı kutlamasının İslam`da yeri olmadığını belirten İmam Hatip-Der Batman Şube Başkanı Molla Osman Teyfur, bir Müslüman`ın Noel-Yılbaşını kutlamasının bir ilkesizlik, kişiliksizlik ve şahsiyetsizlik olduğunu söyledi.


BATMAN GAZETESİ: ÖRGÜT İÇİN PARA TOPLAMAYA MÜEBBET
Yargıtay, PKK`ya para topladığı için hapis cezasına çarptırılan sanığa verilen cezayı arttırdı. Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Batman`da PKK adına iki aileden zorla 450 bin lira aldığı gerekçesiyle 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan sanığa verilen cezayı bozarak, eylemin ``Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma`` suçunu oluşturduğunu kararlaştırdı ve sanığa müebbet hapis öngördü.

Sason`da Hasta Kurtarma Operasyonu
Hafta sonu Sason`da yağan yoğun kar yağışı nedeniyle Çakırpınar köyü Han mezrasında bazı köy yolları ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Şube Müdürlüğüne bağlı Sason şantiye şefliği ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarla köy yolları ulaşıma açıldı.


BATMAN POSTASI GAZETESİ: HEYELAN 15 KÖYÜN YOLUNU KAPATTI
Önceki gün Sason`un yüksek kesimlerinde kar yağışının ardından gerçekleşen aşırı yağmur yağışı heyelana neden oldu.


BATMAN DOĞUŞ GAZETESİ: KILIK KIYAFET YÖNETMENLİĞİ İSLAM DÜŞMANI DARBECİ GELENEĞİN DEVAMIDIR
Millî Eğitim Bakanlığının kılık kıyafet yönetmeliğine tepki gösteren Batman Hira-Der, söz konusu yönetmenliğin İslam düşmanı darbeci geleneğin bir devamı olduğunu vurguladı.


BATMAN ÇAĞDAŞ GAZETESİ: KARAKOL `LİSE` OLSUN
900 kişinin yaşadığı Batman`ın Kozluk ilçesine bağlı Yanıkkaya köyündeki 42 yıllık karakolun lise yada sağlık ocağına dönüştürülmesi için 7 köyle birlikte Kaymakamlığa dilekçe verdiklerini belirten muhtar Resul Yıldız; "32 dönümlük alanı kapsayan karakol binası ile bahçenin lise yada modern bir sağlık merkezine dönüştürülmesini istiyoruz" dedi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir