• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Son Savaşta Siyonist İşgalci 41 Çocuğu Şehid Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist işgal ordusunun geçen ay Gazze’ye karşı başlattığı sekiz günlük savaşta öldürdüğü Filistinli çocuklarla ilgili bir rapor yayınlayan Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi, son savaşta yedisi daha bebek yaşta 41 Filistinli çocuğun işgal ordusu tarafından katledildiğini belirtti.

Savaşın boyutunu, savaşta yapılan saldırılar ve saldırılarda hayatını kaybeden insanlarla ilgili etraflı bir rapor yayınlayan gözlemevi, sekiz günlük savaşın 2008 yılından sonra yapılmış en büyük savaş olduğunu belirterek, savaşta hayatını kaybedenlerin çoğunun sivil olduğunu kaydetti.

Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi, Gazze’deki muhabirinin canlı tanıklara dayanarak verdiği bilgi ve belgeler üzerine hazırladığı 70 sayfalık raporda, savaşta öldürülen 41 çocuktan 21’inin yaşlarının 10’un altında olan çocukların oluşturduğunu ifade etti.

Raporda daha sonra şu bilgilere yer verildi: “İnsanlığa karşı yapılan en büyük cinayet silahlı mücadelede genellikle göze çarpıyor. Hedefini çok dakik vuran ve hedefi şaşırması neredeyse imkânsız olan uçaklarla yapılan saldırılarda sivillerin ve çocukların hedef alınması işgal güçlerinin bunu bilerek yaptığını gösteriyor.”

Raporun sonunda Uluslararası İnsan Hakları Konseyi ile ilgili kurum ve kuruluşlardan Filistin halkına karşı orantısız güç kullanan, sivilleri hedef alan ve toplu cinayetlerle cezalandırma yoluna giden işgal rejimindeki liderleri savaş suçu işlemekten yargılamaları talep edildi.

filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir