• DOLAR 32.531
  • EURO 34.77
  • ALTIN 2489.611
  • ...
Siyonist Mahkeme: Sorgulamalarda işkence uygulanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yıllardır dile getiriliyordu, her seferinde siyonist işgal rejimi yalanlıyordu. Siyonist işgal rejiminin Filistinliler'e uyguladığı işkencelerin üzerindeki örtü, işgal rejimi mahkemesi tarafından kaldırıldı. Filistinli mahkumların yıllardır dile getirdiği işkence yöntemlerinin bir kısmı gün yüzüne çıktı.

Siyonist işgal rejiminin 7. Kanal'ında yer alan habere göre Tel Aviv'in 15 kilometre güneydoğusundaki Lod kenti yerel mahkemesinden, Şabak'ın engel olma çabalarına rağmen, "gözaltında tutulanların maruz kaldığı insan haklarına aykırı duruma ilişkin bilgilerin yayınlanabilmesi" yönünde karar çıktı.

Mahkeme sorguları "tehlikeli" buldu

Mahkemenin "oldukça tehlikeli" olarak nitelendirdiği ayrıntılara göre, işgal rejiminde İç İstihbarat Servisi Şabak, sorgular sırasında sanıkları uyutmuyor ve onlara işkence ediyor.

Gözaltındaki sanıklardan birinin şikayetinde, "israil polisinin ellerini ve ayaklarını acı verecek şekilde sıkıca bağlayıp sorguya çektiği, bu zor şartlardan kurtulmak için tuvalete sığınmak zorunda kaldığı" ifadeleri yer aldı.

Sorgulanan ve şikayetçi olan kişilerin kimlikleri ve etnik yapılarına ilişkin ayrıntı verilmezken, Şabak'ın ayrıca çok kısa aralarla iki günü bulan ve sürekli tekrarlanan sorgulama teknikleri uyguladığı belirtildi.

Kaynak: AA, TRT Haber

Bu haberler de ilginizi çekebilir