• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.254
  • ...
Hz. İsa Böyle Bir Çirkefliği Kavmine Emredebilir mi?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Miladi takvimin başlangıcı sayılan 1 Ocak`ın yaklaşmasıyla beraber gayri ahlakı yılbaşı kutlamalarına ve devlet eliyle oynatılan Milli Piyango kumarına, İkra Eğitim Sağlık Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Van şube başkanı Necip İlbay`dan da bir tepki geldi.

Devletin, halkı ifsat edici yolları kapatması ve halkı bilinçlendirmesi gerektiği yerde aksi davranışlarda bulunduğunu söyleyen İlbay, "Bu durumun oluşmasında devletin bir kazanç peşinde olduğu ve bu kazancını toplumun ahlaki olarak yozlaşmasına rağmen yapması vahim bir durum arz etmektedir. Haram olduğundan hiçbir şüphe olmayan piyango yüzde 99`u Müslüman olan bir toplumda artık geleneksel bir hale gelmiştir. Önümüzde harama alıştırılmaya çalışılan bir toplum var" dedi.

Milli piyango oyununun devlet tarafından desteklenmesi nedeniyle halkın, kumara bakışını olumsuz yönde değiştirdiğini söyleyen İlbay, Maide Suresi`nin 90. Ayetini hatırlatarak kurtuluşun ancak ayette bahsi edilen içki, kumar gibi haram olan alışkanlıkları terk etmekle mümkün olduğunu ifade etti.

"Helal Dairesi Geniştir, Keyfe Kâfidir"
İslam dininde yılbaşı bayramı diye bir bayramı olmadığını belirten İlbay, aynı şeyin Hıristiyan inancında da olmadığını söyledi. İlbay sözlerini şöyle sürdürdü."Bunlar tamamen kendi kafalarında uydurdukları haram işleme eğlencesidir. İsa Aleyhisselam, böyle bir çirkefliği kavmine emredeceği hiç düşünülebilir mi? Geçen her yıl bizim ömrümüzden eksilmekteyken böyle bir eğlenceye girişmek ne kadar mantıklı olabilir? Üzülecekken sevinmeleri akla mantığa aykırı bir durumdur. Şans oyunlarının biran önce kaldırılması lazım... Şans oyunları ile geçimini sağlayanlar görülmemiş. Görüleceği gibi de değildir. Üstad Bedizzüzaman, `Helal dairesi geniştir, keyfe kâfidir. Harama girmeye lüzum yoktur` diye buyurmuştur. Dolayısıyla bu geniş olan helal dairesinden halkı haberdar etmek gerekmektedir. Bu haberi ancak devlet verebilir. Bu oyunlarla çocuklar, aileleri ile beraber harama girişmektedir. Evine ekmek götürmeyen gidip piyango bileti alıyor. Bundan dolayı bütün duyarlı Müslümanlar çevrelerinde milli piyango bileti almaya çalışına herkesi bunun haram olduğunu ve İslam`da yerinin olmadığını anlatmalıdır."
(Fırat Arslan-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir