• DOLAR 32.347
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2310.164
  • ...
Sudan'da Ömer el-Beşir'in partisinin mal varlıklarına el konuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçen kasımda yürürlüğe giren ve hem Beşir'in partisinin feshedilmesi hem de mal varlıklarına el konulmasının önünü açan yasa çerçevesinde işlemin gerçekleştirildiği belirtildi.

Euronews'in haberine göre Beşir rejiminin izlerinin ortadan kaldırılması, yolsuzlukla mücadele ve tüm hakların iadesinde ne kadar başarılı olduğunu göstermesi amacıyla Egemenlik Konseyi Başkanı Orgeneral Abdulfettah el-Burhan, 10 Aralık'ta bir komisyon oluşturulmasını kararlaştırmıştı.

İKİ GAZETEYE EL KONULDU

Hafta başında da "eski rejimle bağlantılı olduğu" gerekçesiyle Şuruk ve Taybe televizyon kanalları ile Ra'yu'l Am ve Sudani gazetelerine Maliye Bakanlığınca el konulmuştu.

Eski iktidar partisi Ulusal Kongre'yi Tasfiye Komisyonu Başkanı Taha Osman İshak Ulusal Kongre'nin başkentteki genel merkezi ve feshedilen Kur'an-ı Kerim Derneği'nin de mal varlıklarına el konulduğunu söyledi.

Sudan'da 19 Aralık 2018'de hayat pahalılığı nedeniyle başlayan gösterilerin ülke genelinde rejim karşıtı protestolara dönüşmesi üzerine ordunun 11 Nisan'daki müdahalesiyle 30 yıllık Ömer el-Beşir dönemi sona ermişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir