• DOLAR 32.591
  • EURO 34.834
  • ALTIN 2513.863
  • ...
Dışişlerinden 'Libya Toplantısı' yanıtı: Açıklama gerçekdışı tezlere dayanmakta
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır, İtalya, Fransa, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) Dışişleri Bakanlarının katılımı ile Kahire'de düzenlenen Libya toplantısında, Türkiye'ye "aşırılık yanlılarına" destek verme suçlaması yöneltilmişti.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Dışişleri Bakanlığı, "8 Ocak 2020 tarihinde Yunanistan, Fransa, GKRY ve Mısır ile İtalya Dışişleri Bakanları'nın katılımıyla Kahire'de düzenlenen toplantının ardından Doğu Akdeniz'deki gelişmelere yönelik yapılan açıklama bütünüyle gerçekdışı tezlere dayanmaktadır." denildi.

"Mutabakat uluslararası hukuka uygun ve meşrudur"

"Libya'nın uluslararası toplum tarafından tanınan meşru Hükümeti ile imzaladığımız Mutabakat Muhtıraları uluslararası hukuka uygun ve meşrudur." ifadesine yer verilen açıklama, şöyle devam etti:

Bu Mutabakat Muhtıraları, ülkemizi ve Kıbrıs Türklerini Doğu Akdeniz'de yok saymaya çalışan taraflara bir cevap niteliği taşımaktadır. Esasen 8 Ocak tarihli açıklama, ülkemizin Doğu Akdeniz'deki adımlarının ne kadar haklı ve yerinde olduğunu da bir kez daha ortaya çıkarmıştır.

"GKRY dışındaki tüm ülkelerle işbirliğine hazırız"

Akdeniz'deki en uzun kıyı şeridine sahip Türkiye'nin bölge ile ilgili projelerde söz hakkının olduğu vurgulanan açıklamada, "Doğu Akdeniz'i çatışma değil işbirliği sahasına dönüştürmek üzere, GKRY dışındaki tüm ülkelerle işbirliğine hazır olduğumuzu bu vesileyle bir kez daha ifade etmek isteriz." denildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir