• DOLAR 32.567
  • EURO 34.743
  • ALTIN 2414.797
  • ...
Güney Sudan Dışişleri Bakan Acuil’nden Türkiye Maarif Vakfına ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Vakıfın Genel Merkezini ziyaret eden Bakan Acuil ve beraberindeki heyeti Vakıf Başkanı Prof. Dr. Akgün ve Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Dr. Cihad Demirli karşıladı.

Gerçekleşen toplantıda Prof. Dr. Akgün, Maarif Vakfının Dünya’daki faaliyetleri ve Afrika’daki çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Güney Sudan Cumhuriyeti’nin Vakfın çalışmalarında verdiği destek için teşekkür eden Akgün, şöyle konuştu:

“Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile başlayan Türkiye’nin Afrika açılımı bütün kurumlarımızla devam ediyor. Türkiye Maarif Vakfı olarak bunun eğitim ayağını yürütüyoruz. Türkiye Maarif Vakfı, Güney Sudan’da resmi hüviyetine kavuştu ve orda yakın zamanda faaliyet alanın genişletmeyi planlıyoruz.”  

Maarif Vakfı çalışmalarını memnuniyetle takip ettiklerini ifade eden Acuil’de Maarif Vakfı’nın Güney Sudan’da da faaliyet göstermesini istediklerine dikkat çekti. Acuil şöyle devam etti:

“Türkiye’nin Güney Sudan Cumhuriyeti’nde yapacağı yatırımları önemsiyoruz. Eğitim dahil olmak üzere pek çok alanda işbirliğinin gerçekleştiriyoruz. Türkiye Maarif Vakfı’nın ülkemizde olmalarından dolayı mutluyuz. Vakfın ülkemizde yapacağı faaliyetlerde yanında ola olduğumuzu ve desteklediğimizi bilmenizi isteriz.”

Toplantının ardından Akgün, Bakan Acuil’le Vakıf motiflerin yer aldığı seramik hediye etti.

Ziyarette Güney Sudan Ankara Büyükelçisi Majok Guandong Thiep, İkili İşler Genel Müdürü Büyükelçi Sitona Abdalla Osman, Diplomatik Enstitüler Genel Müdürü Büyükelçi Isaac Chinkok, Avrupa İşleri Müdürü Büyükelçi Nikson Deng Peter ve Misyon Şefi Yardımcısı Büyükelçi Francis Okeny Olaka hazır bulundu. (İLKHA) 









Bu haberler de ilginizi çekebilir