• DOLAR 32.324
  • EURO 35.097
  • ALTIN 2308.233
  • ...
Gazzelilerin Yüzü Güldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İsrail , 8 gün süren son Gazze saldırılarının ardından, 21 Kasım`da ateşkes ilan edilmesiyle ambargo yu hafifletme kararı almıştı.

Filistin li balıkçıların Gazze sularında 6.9 kilometreye kadar açılarak avlanabilmeleri ve İsrail sınırına yakın tarım alanlarında çalışan Filistinli çiftçileri engellenmemesi gibi adımları, Gazze`ye araç girmesi izni izledi.

İsrail hükümeti, 5 yıl önce başlayan ambargodan bu yana ilk kez, arasında kamyon ve yeni ticari otobüslerin bulunduğu 70 aracın Gazze`ye geçişine izin verdi.

Konuyla ilgili açıklama, Batı Şeria`daki Filistin Hükümeti Ekonomi Bakanlığı İhracat Komitesi Başkanı Raid Futuh`tan geldi.

70 aracın Kerm Ebu Salim sınır kapısından Gazze`ye geçişine izin verildiğini söyleyen Futuh, İsrail`in Gazze`de sükunetin temini halinde daha fazla ürün geçişine izin vereceği sözünü hatırlattı.

Futuh ayrıca, İsrail ile Ramallah`taki Filistin yönetimi arasındaki işlemlerin tamamlanmasının ardından araçların birkaç gün içinde Gazze`ye ulaşacağını belirtti.

Hamas`ın 2007 Haziran ayında Gazze`de yönetimi ele almasının ardından ambargo başlatan İsrail, bazı ürünlerin ve temel ihtiyaç maddelerinin bölgeye geçişine izin vermiyordu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir