• DOLAR 32.382
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2325.502
  • ...
Eski seçim sandıkları kediler için yuva haline getirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Büyüklüğü ve barındırdığı türler bakımından dünyanın en önde gelen hayvanat bahçeleri arasında yer alan Gaziantep Hayvanat Bahçesi bünyesindeki Köpek Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde soğuk ve yağışlı havalardan kedilerin etkilenmemesi için çalışma başlattı.

 

Sokak hayvanları için günlük olarak çeşitli merkezlere yem ve su bırakan Gaziantep Hayvanat Bahçesi ekibi, kedilerin soğuk havalarda barınacakları evler yapmak için YSK yetkilileriyle görüşerek depolarda atıl bekleyen ahşap seçim sandıklarını yapılan restorasyon ve yalıtım işlemlerinin ardından kedi evine dönüştürdü.

Seçim sandıklarını boyayarak içini sıcak tutan ve çatısını da su geçirmez malzemeyle kaplayan ekipler, rengarenk kedi evlerini, hayvanlarla ilgilenebilecek kişi ve kurumlara ücretsiz olarak veriyor.

Yalıtımı yapılarak hazırlanan yeni kedi evleri hem genişliği hem sıcak tutmasıyla kedilerin rahat bir kış geçirmesini sağlanacak. Belirli kurumlara ve sorumluluğu alacak hayvan severlere teslim edilecek olan yuvalarla kediler bu kış üşümeyecek.

Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Celal Özsöyler, soğuk havalarda sokak hayvanlarını unutmadıklarını belirterek, kediler için seçim sandıklarını yuva haline getirdiklerini söyledi.

Özsöyler, Hayvanat Bahçesi Köpek Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi olarak sokaktaki hayvanlara da sahip çıktıklarını, Özellikle kedi ve köpekleri, sokaklardan toplayarak barınağa getirdiklerini ve burada bakımlarını, aşıları ile tedavilerini yaptıklarını belirtti.

“Kediler için seçim sandıklarını yuva haline getirdik”

Soğuk havalarda sokak hayvanlarını unutmadıklarını belirten Özsöyler, “Kediler için seçim sandıklarını yuva haline getirdik. Girip çıkabilecekleri birer kapak açtık ve ayrıca yalıtımlarını yaparak oluşturulan kedi evlerini hayvan severlere ve kurumlara dağıtacağız. Şu anda elimizde 250 adet seçim sandığıyla yaptığımız yuvalar var. Talep doğrultusunda bu sayıyı daha da arttıracağız. Aynı zamanda marangoz atölyemizde yaptırdığımız evleri de istek doğrultusunda ücretsiz olarak dağıtacağız. Özellikle hayvan severlerin taleplerini göz önünde bulundurarak bina, okul ve resmi kurumların girişlerine bırakacağız. Bakım ve beslemeleri de vatandaşlarımız üstlenecek. Özellikle yuvaları teslim ederken sorumluluğu alabilecek insanlara vereceğiz.” dedi.

“Bütün hayvanlara sahip çıkıyoruz”

Özsöyler, kış aylarında sokak hayvanları için özel çalışma başlatıldığının altını çizerek şunları söyledi:

“Parklardaki güvercinlere buğday atıyoruz. Sokaktaki kedi ve köpekleri beslemek için noktalarımız var. Oralara rutin olarak yemek ve temiz su ile yaban hayattaki hayvanlara ot bırakıyoruz. Bu canlar bize Allah’ın emanetidir. Bütün hayvanlara sahip çıkıyoruz. Özellikle bu soğuk havalarda insanlar araçlarına binerken motor kaputlarına mutlaka vursunlar. Çünkü kediler sıcak olduğundan buralara giriyorlar ve sürücülerden arabalarını çalıştırmadan önce 4 tekerleğin çamurluklarını ve motor kaputlarını kontrol etmelerini rica ediyoruz.” ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir