• DOLAR 32.598
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2509.042
  • ...

Batman’da fıstık üreticilerinin en büyük örgütlenme ağı olan, hizmet ve üye sayısını her geçen gün artıran Fıstık Üreticiler Birliği, kurumsallaşma adına ilk adımı atarak, dört yıllık stratejik planlama başlattı.

Üyelerinin çözüm gerektiren problemlerinin çözümünde aktif rol alan birlik, kurumsal anlamda da kapasitesini yükseltmek amacıyla konusunda uzman bir ekip ile birliğin önümüzdeki dört yıllık süreçte hedeflerini belirlediği paydaş toplantısını gerçekleştirdi.

Dr. Yüksel Vardar moderatörlüğünde gerçekleşen toplantıya; Batman Ticaret Borsası Başkanı ARİF Güneş, BATSO Başkanı Abdulkadir Demir, Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, Tarım İl Müdürü Vekili, Batman Üniversitesi Öğretim Görevlisi Esra Okudur, Beşiri Ziraat Oda Üyesi Şerif Akdaş katıldı.

Katılımcılar, fıstık üreticileri sektörün gelişimi, beklentiler, öneriler sunarak stratejik plana katkıda bulundular.

Batman Fıstık Üreticiler Birliğinin yol haritasının belirleneceği stratejik planlama paydaş toplantısı sonrası açıklamada bulunan Fıstık Üreticiler Birliği Başkanı Hifzullah Akdaş, şunları söyledi:

“Yeşil altın olarak nitelendirdiğimiz Batman fıstığının verimlilik ve kalitesini geliştirmek ve ulusal pazarda tanınırlık ve bilinirliği vizyonu ile yola çıkan birliğimizin amacı üyelerimizin, doğru üretim teknikleri, ilaçlama, hasat ve benzeri verimi olumlu etkileyerek fıstık üretim kapasitesini artırmaktır. Tüm bu faaliyetlerimiz ile birlikte birliğimizin vizyonu, misyonu ve hedefleri olan kurumsal bir yapıya sahip olmasını hedeflemekteyiz. Bu bağlamda alanında uzman bir ekiple stratejik planımızı oluşturuyoruz. Birliğimizin mevcut durum analizini yaptığımız toplantıya ev sahipliği yapan tüm paydaşlara teşekkürlerimi sunuyorum.”(Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)