• DOLAR 32.492
  • EURO 34.952
  • ALTIN 2435.485
  • ...
​Eğitimcilerden velilere çağrı: Seçmeli ders seçimi için yarın son gün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Millî Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca alınan 19.02.2018 tarihli ve 56, 57, 59, 60 sayılı kararları ve Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin "Ders seçimi" başlıklı 11'inci maddesi kapsamında 2020-2021 eğitim öğretim yılı için seçmeli ders tercihi son başvuru tarihi 9 Ocak Perşembe günü olarak belirtildi.

Bu vesileyle velilere ve eğitimcilere çağrıda bulunan Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Siirt Şube Başkanı Murat Kalkan, "Manevi değerleri yüksek öğrenciler yetiştirmek istiyorsak Siyer, Kur'an-ı Kerin ve Temel Dinî Bilgiler derslerini çocuklarımıza seçtirmemiz ve bunun takipçisi olmamız gerekiyor." dedi.

"Peygambersiz bir dinin inşa edilmek istendiği günümüzde siyer dersleri çok önemli"

Özellikle kimi çevreler tarafından Peygambersiz bir dinin inşa edilmek istendiği günümüzde siyer derslerinin öneminin daha da arttığına dikkat çeken Kalkan, bu nedenle de Hazreti Muhammed'in hayatının anlaşılmasının çok önemli olduğunu ifade etti.

Kalkan, "Eğer biz manevi değerleri yüksek öğrenciler yetiştirmek istiyorsak bunda siyer ve Kur'an-ı Kerin dersinin önemi çok büyüktür. Peygamber Efendimizin küçük yaşlardaki ahlakı, Peygamberliğin nasıl geldiği, Peygamber olduktan sonraki davranışları, ailesiyle, eşi ile ilişkileri nasıldı, çocuklara karşı muhabbeti nasıldı? Çocuklarımızı bu ahlakı öğrendiklerinde kendi hayatlarına uygulayacaklardır." dedi.

 

"Veliler çocuklarına özellikle siyer ve Kur'an dersini seçtirmeli"

Hazreti Muhammed'in ve ilim adamlarının hayatı güzel bir şekilde irdelendiğinde ve onlar takip edildiğinde yapılamayacak bir şeyin olmadığını ifade eden Kalkan, "Geçmişte ilim adamlarımızın yaptıklarını öğrendiğimizde kendimize olan güvenimiz kat be kat artacak ve bu bizim kişiliğimize aynı zamanda da topluma yansıyacaktır." dedi.

"Peygamber Efendimizin ahlakı ve kişiliği anlatıldığında çocukların üzerinde büyük bir tesir bırakacaktır diye düşünüyorum." diyen Kalkan, şöyle devam etti:

"Mesela Peygamber Efendimiz çocuklara ve hayvanlara nasıl davranırdı? Biz bunu çok iyi biliyoruz ki Peygamber Efendimiz kendi yöresinde kuşu ölen bir çocuğun cenazesine gitmiştir. Böylesi içi rahmet dolu, çocukları ve hayvanları seven bir Peygamberden bahsediyoruz. Derslerimizde özellikle siyer dersinin çok çok önemsenmesi gerektiğine inanıyorum. Velilerin de kendi çocuklarına mutlaka bu dersi seçtirmeleri gerektiğine inanıyorum. Maalesef toplum olarak Batı hayranı olmaya çok meyilliyiz. Batı'da bir şey icat edildiğinde veya Batılı bir düşünür bir davranışta bulunduğunda bizler bu davranışları kendimize rehber ediniyor, çok önemsiyoruz. Bu sanırım aşağılık kompleksinden kaynaklanıyor." diye konuştu.

"Velilere siyer dersinin çok çok önemli olduğunu belirtmek istiyorum"

Peygamberin ahlakı ile yetişen bir neslin, topluma da müspet şekilde sirayet edeceğine dikkat çeken Kalkan, son olarak şunları söyledi:

"Biliyorsunuz ki eski dönemlerde medreselerde dini ilimlerin yanında dünyevi ilimler de veriliyordu ve buralara baktığınızda bir İbni Sina, Farabi, İbni Haldunlar çıktı. Bu âlimler genelde bir iş yapacaklarında Peygamber Efendimizin hayatından örneklere bakar ve tefekkür ederlerdi. Bu şekilde Allah onlara bir kapı açardı ve Allah icat edecekleri şeyleri kolaylaştırırdı. Bu şekilde yetişen nesil ahlaken toplumda örnek olacak gençler olarak yetişir. Peygamberin ahlakı ile ahlaklanmış âlimlerden söz ediyoruz. Bir nesil bu şekilde yetiştirirsen neslin sirayeti nereye olur? Bu topluma olur. Toplum da bundan faydalanır aynı ahlakla ahlaklanır ki bu bizim için büyük bir şanstır. Velilere Siyer Dersinin çok çok önemli bir ders olduğunu belirtmek istiyorum, mutlaka çocuklarına seçtirsinler ve siyer derslerini takip edip çocuklarının o hafta gördükleri siyer dersinden ne gördüğünü çocuklarına anlatmalarını istesinler. Bu şekilde kendileri de faydalanır çocukları da." dedi.

"Peygamber Efendimize verdiğim değeri göstermek adına siyer dersini seçtim"

Hazreti Muhammed'in hayatını çok merak etiğini ve Hazreti Muhammed'e verdiği değeri göstermek adına siyer dersini seçmeyi tercih ettiğini dile getiren 7'nci Sınıf Öğrencisi Hayrunnisa Kalkan, Hazreti Muhammed'in çok iyi tanınması gerektiğini ifade etti.

Hayrunnisa Kalkan, "Ben seçmeli dersler arasında özellikle siyer dersini tercih ettim. Neden diye soracak olursanız? Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmek, onu çok sevdiğimi, ne kadar değer verdiğimi göstermek ve özellikle onun ahlakını merak ettiğim için siyer dersini seçtim. Tabi babam da bana bu noktada öneride bulundu ama kesinlikle baskıda bulunmadı. Sadece çok güzel bir ders olduğu için siyer dersini seçmemi istedi. Peygamber Efendimiz ahlak açısından çok değerli bir şahıs O'nu çok iyi tanımalı ve hayatımızda O'na yer vermeliyiz. Çünkü O bizim tek rehber ve önderimizdir. Bu nedenle de O'nu iyi tanımalıyız." şeklinde konuştu. (Murat Orhan-İLKHA)




Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir