• DOLAR 32.391
  • EURO 35.075
  • ALTIN 2326.742
  • ...
Evlat nöbetine katılan aile sayısı 65'e yükseldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Diyarbakır'da çocukları dağa kaçırılan ailelerin HDP İl Başkanlığı önünde başlattığı evlat nöbetine Gülbahar Teker ve Mehmet Sıddık Çiftçi'nin katılmasıyla, evlat nöbetindeki aile sayısı 65'e çıkmış oldu.

Çocuklarının kandırılarak dağa götürüldüğünü ifade eden aileler, PKK'den çocuklarını alıncaya kadar HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önündeki evlat nöbetine devam edeceklerini söyledi.

Muş'tan gelerek oturma eylemine katılan anne Gülbahar Teker, oğlu Muhammed Emin'in 5 yıl önce 26 yaşındayken Batman'da kaçırıldığını söyleyen Teker,

"Ben Muş Has köyünden oğlum Muhammed Teker için bu eyleme katıldım. Oğlum Batman'da kaçırıldı. Evde olmadığım için oğlumun nasıl kaçırıldığı bilmiyorum. Oğlumu kandırıp götürdüler. Oğlum için HDP il binasına, polise ve savcıya gittim. Ama bir sonuç çıkmadı. Ben oğlumu aradım ama herhangi bir şekilde haber alamadım. En son geçen yıl haber aldım. Oğlumu istiyorum. Gel teslim ol oğlum." dedi.

"HDP'liler kardeşimi kaçırıp PKK'ye teslim etti"

Hakkâri'nin Şemdinli ilçesinde 2015'te dağa kaçırılan kardeşi Rahim Çiftçi için evlat nöbetine katılan Mehmet Sıddık Çiftçi, kardeşinin PKK'liler tarafından kaçırıldığını belirterek;

"Hakkâri Şemdinli'den kardeşim Rahim için buraya geldim. HDP'liler kardeşimi kaçırıp PKK'ye teslim etti. Kardeşim okula gidiyordu. Kaçırıldıktan sonra ben emniyete ve askere haber verdim. 5 yıldır haber alamıyorum. Bundan dolayı kardeşimi geri getirmek için Diyarbakır'a geldim. Kardeşimin gelmesini bekliyorum. Gelene kadar bu buradan ayrılmayacağım." dedi.

Kardeşine çağrıda bulunan Çiftçi, "Kardeşim teslim ol ve yanımıza gel. Cezası yok. Devlet seni serbest bırakıyor." ifadelerini kullandı. (Gıyasettin Tetik, Cihat Altun- İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir