• DOLAR 32.56
  • EURO 34.882
  • ALTIN 2426.229
  • ...
“Elektronik sporun devlet eliyle cazip hale getirilmesi çok üzücü”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yeşilay Mardin Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu, son yıllarda internet kullanıcılarının hayatına giren ve futboldan sonra en çok seyirci çeken “E-spor” ile ilgili önemli ve çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Günlüoğlu açıklamasında, “Elektronik spor adı altında dijital hayatımıza giren bu oyunlara spor adının verilmesi yanlıştır, Yeşilay olarak kanaatimiz budur. Çünkü yapılan araştırmalar dijital oyunlar ile kumar arasında açık bir ilişki olduğunu ortaya koymuştur. Ayrıca futbol, güreş gibi sporlarda sporcuların sakatlanma riski varsa, e-sporun da en büyük riski dijital bağımlılıktır.” dedi.

“Spor olarak adlandırılması kabul edilemez”

Elektronik sporun tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hızlı bir şekilde yayıldığını belirten Günlüoğlu, bunun spor olarak adlandırılmasının ise kabul edilemez olduğunu söyledi.

Elektronik sporun spor olup olmadığı her ne kadar tartışma konusu ise bunun spor olarak isimlendirilmesini yanıltıcı olduğunu kaydeden Günlüoğlu,  özellikle e-spordaki spor kelimesinin yanlış algı bıraktığını ve aile içi iletişimi azaltarak kopma noktasına getirdiğini vurguladı. 

“Elektronik sporun devlet eliyle cazip hale getirilmesi çok üzücü”

Elektronik spor denilen dijital oyunlarının devlet eliyle daha cazip hale getirildiğini, Milli Eğitim Bakanlığınca okullarda ders olarak okutulmak istendiğini ve bu durumun üzücü olduğunu belirten Günlüoğlu, bu oyunun devlet eliyle özendirilmesinin bağımlılık riskini arttıracağına dikkat çekti.

Günlüoğlu açıklamasını şöyle tamamladı: “Elektronik sporun küçük faydaları yanında yan etkileri ve zararları da çok büyüktür. E-spor oyun ve kumar bağımlılığını tetikliyor, duruş bozukluklarına neden oluyor, gençleri şiddete yönlendiriyor, zihinsel gelişimi olumsuz etkiliyor ve zaman kaybına yol açıyor.” (M. Salih Keskin – İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir