• DOLAR 32.542
  • EURO 34.936
  • ALTIN 2423.334
  • ...
Bu Olay Aydınlatılmayı Bekliyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Saray İlçesine bağlı Kangalı köyünde ikamet etmekte olan 12 yaşındaki D.K isimli kız çocuğu 24.12.2012 günü ikindi saatlerinde kendi evinde kafasına silahla ateş edilmiş, ölü halde bulunmuş ve naaşı Van YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi`ne getirilmişti.

Olayın intihar, kaza veya cinayet olup olmadığın aydınlanmayı beklerken Kangalı köyü muhtarı, aynı zamanda D.K`nin amcası olan Hamit K. olay ile ilgili yetkili organlara bazı ifadelerde bulundu.

İfadesinde, D.K`nin babası Nurettin K`nin geçici köy korucusu olduğunu belirten Hamit K. "Öz Annesi yaklaşık bir yıl önce vefat etmiş ve D.K`nin babası yedi ay önce ikinci bir evlilik yapmıştır. Nurettin K`nin ilk eşinden 4 kız, 3 erkek olmak üzere toplam yedi çocuğu olmuştur. Kız çocuklardan ikisi evli; erkek çocuklardan yaşı büyük olan evli ve ayrı yaşıyor, diğer bir erkek kardeş ise ailesi ile birlikte kalmıyor. Sonuç olarak D.K ile birlikte babası, üvey Annesi, yaşı kendisinden küçük olan bir erkek kardeşi ve kız kardeşi aynı evde yaşıyorlardı" dedi.

Aile bireyleri arasında gözlemleyebildiği kadar herhangi bir sorunun olmadığını belirten Hamit K, olay anında D.K`nin evde yalnız olduğunu, üvey annesinin olaydan birkaç gün önce babasının evine gittiğini ve olay günü de babasının evinde olduğunu ifade etti. D.K`nin kardeşlerinin olay anında evde olmadıklarını belirten Muhtar Hamit K, Baba Nurettin K`nin de o sıralarda dışarıda koyunlarını beslemek için çıktığını söyledi.

Olaydan ilk önce Baba Nurettin K`nin haberdar olduğunu söyleyen Hamit K., babanın silah sesi duyması ile evine gitmesi ve D.K`nin kafasına ateş edilmiş halde evin misafir odası olarak tabir edilen odada olduğunu görmesiyle çevredekilere haber verdiğini ifade etti.

Olayın kaleşnikof marka silahla gerçekleştiğini yetkili organlara anlatan Hamit K. silahın duvarda asılı olduğunu Şarjörünün takılı olmadığını ancak D.K`nin silahı nasıl aldığını ve şarjörünü nasıl takabildiğini bilmediklerini söyledi. D.K`nin silahı merak edip kurcalamış olabileceğini, dolayısı ile olayın bir kaza olabileceğini belirten Muhtar, olayın intihar ya da cinayet olamayacağını düşündüklerini ifade etti.

Hastanede doktorla görüştüğünü söyleyen Hamit K., doktordan aldığı bilgiye göre yapılan incelemelerde D. K`nin vücudunda herhangi bir fiziki şiddet,cinsel ilişki ya da istismar izine rastlanmadığını öğrendiğini ifade etti. Aile bireylerinin tamamının büyük şaşkınlık ve üzüntü içinde olduğunu belirten Muhtar Hamit K, kendilerinin de otopsi raporunun çıkmasını ve soruşturmanın sonucunu beklediklerini ifade etti.
(Fırat Arslan-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir