• DOLAR 32.551
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2425.675
  • ...

2015'teki HDP mitingine bombalı saldırıda iki bacağını kaybeden Lisa Çalan'ın işten çıkarıldığı haberlerine ilişkin yazılı açıklama yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, söz konusu haberlerin kamuoyunu yanıltmaya ve olumsuz algı oluşturmaya yönelik olduğunu belirtti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Lisa Çalan isimli personelin 45 gün kesintisiz ve mazeretsiz olarak işe gelmediğinin tespit edildiği ve aynı durumda olan 3 personel hakkında disiplin soruşturması başlatıldığı ifade edildi.

Açıklamada, "Uygulama yasal ve hukuki olup şahsa bağlı bir durum ve farklılık arz etmemektedir. Aynı tespit doğrultusunda 3 personelin daha 31 Aralık 2019 tarihinde sona ermiş olan sözleşmeleri yenilenmemiştir." ifadelerine yer verildi.

Kamu görevini ifa eden tüm kamu çalışanlarının, yasal ve yönetsel sorumluluklarını tam ve eksiksiz olarak yerine getirmelerinin zorunlu olduğunun belirtildiği açıklamada, şahsa bağlı uygulama farklılıklarının söz konusu olmadığına dikkat çekildi. (Ramazan Zeren-İLKHA)