• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"İnsan kaynağınız ne kadar güçlü olursa o oranda güçlü olursunuz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, kentte faaliyet yürüten yerel ve ulusal basın mensuplarıyla Rahva Yerleşkesi Yahya Eren Konukevi’nde kahvaltıda bir araya geldi.

Gazetecilerin, 10 Ocak Dünya Gazeteciler Günü'nü tebrik eden Yardım, 2019 yılında yapılan çalışmaları değerlendirdi.

 

Her ilin kendisine göre bir bütçesi ve dinamiğinin olduğunu hatırlatan Yardım, her ilin kendi dinamiğiyle değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Çok az bir bütçe ile bu kadar iş çıkarmanın kolay olmadığını dile getiren Yardım, insan kaynağı ne kadar güçlü olursa, o kadar güçlü projelerin çıkarılacağını söyledi.

Sahada çalışan gazetecilerin düşüncelerinin kendileri için önemli olduğunu, objektif olma açısından daha sık bir araya gelinmesinde fayda olduğunu vurgulayan Yardım, özellikle üniversite ile ilgili bir konu hakkında yapılacak haberlerde, kendilerinden görüş alınmasının daha tarafsız olacağını ifade etti.

Yapılan çalışmalar

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Yardım, "El Aman Han’ında Prof. Dr. Fuat Sezgin Uluslararası Selçuklu-Osmanlı Araştırmaları Kütüphanesini yapıyoruz. Bu önemli bir kütüphane olacak. Akademik birimler kompleksimizi yaptık. Güroymak ilçemizde Meslek Yüksek Okulu'nu üniversitemize kazandırdık. Yine Tatvan ilçemizde Meslek Yüksek Okulu için halı saha yaptık. Öğretim üyeleri açısından barınma sorununu giderdik. Doğalgaz dönüşüm işlerimizi bitirdik. Gerçekten bununla çok uğraştık. Yine Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri ‘Lisansüstü Eğitim Enstitüsü" adı altında birleştirildi. Aynı şekilde kampüs alanımızda 40 bin fidanı toprak ile buluşturduk. Daha yeşil ve yaşanılabilir bir kampüs alanını oluşturmayı hedefliyoruz. Çok sayıda araştırma merkezleri kurduk. Bununla birlikte üniversitemiz bünyesinde gençlik merkezleri kurduk." dedi.

"Ciddi anlamda barınma sorunu var"

Özellik Bitlis’te öğrenci açısından barınma sorununun olduğuna dikkat çeken Yardım, şunları söyledi:

Ciddi anlamda bir barınma sorunu var. Bu soruna bağlı olarak uluslararası ciddi anlamda öğrenci getiremedik. Her şeyden önce bu barınma sorununu çözmemiz gerekiyor. İnşallah bin kişilik bir yurdun temelleri atılacak ve 2021 yılında faaliyete geçmesini ümit ediyoruz. Yine üniversitemizin en büyük sorunlarından biri de kanalizasyondur. Yıllardan beri kanalizasyon altyapısı olmayan bir üniversiteydik. Yaptığımız çalışmalar ile bu sorunu giderdik. Çok az bir bütçe ile güzel işler çıkardık. Bundan sonrada daha iyi çalışmalar için gayret sarf edeceğiz. Panellerden konferanslara varana dek güzel ve gayretli çalışmalar oldu.

Son olarak Yardım, 9 bin 128 öğrencinin bulunduğu üniversitenin bünyesinde 17 profesör, 34 doçent, 115 doktor öğretim üyesi, 169 öğretim görevlisi, 123 araştırma görevlisi olmak üzere 461 akademik ve 257 idari personel ile hizmet sunduklarını belirtti. (Şükrü Tontaş-İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir