• DOLAR 32.377
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2325.628
  • ...
İran'ın ABD üslerine yaptığı misilleme ve dünya basınındaki yansımaları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yapılan açıklamalarda, işgalci ABD üslerinin karadan fırlatılan balistik füzelerle vurulduğu ve 80 işgalci ABD askerinin öldürüldüğü bilgisine yer verildi.

İran'ın resmi haber ajansı İRNA, misilleme haberini, "Devrim Muhafızları General Süleyman suikastına cevap olarak Irak'taki ABD üslerini hedef aldı" başlığını kullandı. Haberde, Devrim Muhafızlarının saldırıya ilişkin açıklamayı daha sonra yapacağı bilgisi paylaşıldı.

ABD üslerine yapılan misillemenin dünya basınındaki yansımaları

Amerikan yayın kuruluşu CNN International, gelişmeyi, "İran, Süleyman'ın intikamını almak amacıyla, ABD askerlerine ev sahipliği yapan iki askeri üsse saldırdı" manşeti ile verirken, haberin ayrıntılarında Trump'ın kendi başkanlık döneminin en büyük sınavı ile karşı karşıya olduğu yorumunu yaptı.

Katar merkezli El Cezire,"İran, ABD hedeflerine roketli saldırı yaptı" başlığını kullanırken, haberde, ayrıca İran İslam İnkılabı Rehberi Seyyid Ali Hamaney'in, Süleymani'nin katledilmesine karşı çok sert misillemede bulunacaklarına dair açıklamaları hatırlatıldı.

Anadolu Ajansı, haberin başlığında, "İran'dan '80 ABD askeri öldürüldü' iddiası" ifadelerini kullanarak, saldırının ABD'nin Irak'taki Ayn el-Esed Hava Üssü'ne balistik füzelerle yapıldığına dair ayrıntılara yer verdi.

Alman devletine ait bir yayın kuruluşu olan Deutsche Welle (DW) haberi, "İran, Irak'taki ABD hedeflerine roketler fırlattı" başlığı ile verdi. Haberin devamında ABD Başkanı Donald Trump'ın günün ilerleyen saatlerinde bir açıklama yapacağı bilgisi verildi.

İngiliz yayın kuruluşu BBC, "İran saldırısı: ABD kuvvetleri balistik füzelerle hedef alındı" başlığını kullanarak saldırı sonrasında Washington'daki sessizliğe dikkat çekti.

İran'ın misilleme saldırısı, Fransız yayın organı France 24'te, "İran'ın Devrim Muhafızları, Irak'ta ABD kuvvetlerine yönelik yapılan saldırıyı doğruladı" başlığıyla yer alırken, can kaybı olup olmadığına dair bilgilerin netleşmediği belirtildi.

Rusya Federasyonu'na ait Sputnik, haberin başlığında, "İran Devrim Muhafızları'ndan Irak'ta ABD askerlerinin konuşlu olduğu Ayn el-Esed Üssüne füzeli saldırı" ifadelerini kullandı. Ayrıca haberde üst düzey bir Pentagon yetkilisinin, yaptığı açıklamada, Ayn el-Esed Üssüne 6'dan fazla füzeyle saldırı düzenlendiği, ölü ve yaralılara ilişkin henüz bilgilerinin olmadığını söylediği belirtildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir