• DOLAR 32.581
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2509.826
  • ...

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz, 2020 yılı gelir vergisi matrahlarının yaklaşık olarak 'yeniden değerleme oranı' kadar artırıldığına dikkat çekti.

Vergi dilimindeki adaletsizliğe son verilmesi gerektiğini dile getiren Deniz, "Yeniden değerleme oranı kadar artış olması doğru, geçmiş yılların eksiklerinin kapatılmaması ise yanlıştır. Gelir vergisinde yüzde 15'lik dilimin matrahı, kamu görevlilerinden yıl boyunca yüzde 20'lik gelir vergisi kesintisini gerektirmeyecek düzeye yükseltilmeliydi." dedi.

"Matrahlarda yüksek artış yapılamıyorsa, vergi oranları düşürülmeli ya da vergi kaynaklı gelir kaybı tazmin edilmelidir." diyen Deniz, "Kamu görevlileri olarak, vergi ödemekten değil, vergi yükünün artmasından, vergi adaletinin sağlanmamasından, verginin maaşı azaltmasından rahatsızız. Vergi dilimi adaletsizliğine acilen son verilmelidir. Vergi Kanunu çok kazanandan çok, az kazanandan az olacak şekilde yeniden ele alınmalıdır. Kamu görevlileri; 6 ay yaz, 6 ay kış yaşama döngüsünden kurtarılmalıdır. Adalette, nimette ve külfette eşitlik istiyoruz." ifadelerini kullandı.

3600 Ek Gösterge ile ilgili taleplerinin de en kısa sürede karşılanması gerektiğini dile getiren Deniz sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eğitim çalışanlarına yönelik vaatlerin bir an önce yerine getirilmesi gerekmektedir.  Cumhurbaşkanlığı 'İkinci 100 Günlük Eylem Planı'nda ve '2023 Eğitim Vizyonu Belgesi'nde yer verilen 3600 Ek Göstergenin daha fazla zaman geçirilmeden kapsamı genişletilmiş olarak bir an önce hayata geçirilmesi kamu çalışanlarını memnun edecektir." (Cemil Özdaş-İLKHA)