• DOLAR 32.567
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2417.959
  • ...
Yılın Son MGK`sı Çankaya Köşkü`nde Gerçekleştirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - 2012 yılının son Millî Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`ün başkanlığında Çankaya Köşkü`nde gerçekleştirildi. Toplantının ardından MGK Genel Sekreterliği`nce yapılan yazılı açıklamada, ülke güvenliğini ilgilendiren iç ve dış gelişmelerin ele alındığı bildirildi.

Bildiride, bugünkü toplantının, yılın son MGK toplantısı olması nedeniyle, ülkede bir yıl içerisinde vuku bulan terör olaylarının, bunlara karşı alınan tedbirlerin değerlendirildiği, ilave olarak alınabilecek tedbirler konusunda görüş ve önerilerde bulunulduğu aktarıldı.

Ortadoğu ve Kuzey Afrika`daki Gelişmeler
Toplantıda, Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesinde meydana gelen gelişmelerin de değerlendirildiği ve bu çerçevede Suriye`de devam eden çatışma ortamından duyulan kaygı dile getirilerek, barışçı bir çözüme yönelik olarak Türkiye ve uluslararası toplum tarafından ortaya konan çabanın artırılarak sürdürülmesinin gerekliliği dile getirildi.

Suriye Krizinin İnsani Boyutu Ve Türkiye`nin Tavrı
Kış aylarında daha da vahim bir hal alan Suriye krizinin insani boyutunun üzerinde durulduğu, Türkiye`deki barınma merkezlerinde misafir edilen ve sayıları 150 bine yaklaşan Suriyelilerin ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla yürütülen çalışmaların gözden geçirildiği kaydedildi.

Mısır ve Irak İle İlişkiler
Bildiride, Mısır ile ülkemiz arasındaki çok yönlü ilişkilerin ele alındığı, bu ülkenin istikrar ve demokrasi içinde gelişmesini sürdürmesinin bölge için taşıdığı önem vurgulandı. Ayrıca, dönem içerisinde Irak`ta meydana gelen gelişmelerin değerlendirildiği de kaydedilen bildiride, ülkede muhtelif gruplar arasında giderek artan gerilimden duyulan endişenin dile getirildiği, ayrıca, Irak ile ikili ilişkilerin mevcut durumu ve geleceğinin de görüşüldüğü belirtildi. (Ayetullah Turgut - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir