• DOLAR 32.586
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2422.939
  • ...
Üniversiteli öğrencilerin yüzünü ‘butik giyim’ güldürecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızılay Mardin Şubesi, Mardin Artuklu Üniversitesi yerleşkesinde ihtiyaç sahibi üniversite öğrenciler için butik giyim mağazası açtı.

Açılışa Mardin Valisi Mustafa Yaman, Kızılay Genel Merkez Yönetim kurulu üyesi Ercan Tan, Artuklu Kaymakamı Hasan Gökpınar, Mardin İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vahap Özpolat, Artuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Berhuni, Kızılay Mardin Şubesi Başkan ve üyeleri katıldı.

Burada konuşan Vali Yaman, Kızılay Mardin butiğin Artuklu Üniversitesi bünyesinde açılmasından ve öğrencilere hizmet edecek olmasından dolayı oldukça memnun olduğunu belirterek, Kızılay çalışmalarına destek vermeye devam edeceğinin altını çizdi.

Türk Kızılay Mardin Şube Başkanı Ramazan Değer de "Türk Kızılay dünyanın neresinde olursa olsun, afete, zulme maruz kalan insanların yanında milletimiz adına yer alarak destek veren en önemli kuruluşlardan birisidir. Kuruluşumuz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da başta bütün Mardin ve ilçelerinde bulunan ihtiyaç sahibi insanların ve tüm mazlumların yanında olmaya devam edecektir." dedi.

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vahap Özpolat, öğrencilerinin ağırlıklı olarak orta düzey gelir seviyesine sahip gruplardan oluştuğunu, sosyal yardımların bu anlamda onlara ciddi katkıları olacağını dile getirdi.

Türk Kızılay Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Tan da konuşmasında, "Türk Kızılay’ı iyilik hareketinin amiral gemisi olarak her zaman insanlığın yanında oldu olmaya da devam edecek. Mardin’in ve öğrencilerin bizim için ayrı bir önemi var burası dokunmamız gereken en önemli noktalardan biri. Kızılay'ın ulaşmadığı yer kalmamalıdır.” diye konuştu.

Üniversite yönetiminin belirlediği ihtiyaç sahibi öğrenciler, merkez kampüs bünyesindeki Türk Kızılayı Mardin Butik mağazasından kullanılmamış kıyafetleri ücretsiz alabilecek.

Açılış programı, kurdele kesiminin ardından mağazanın incelenmesi ile son buldu. (M. Salih Keskin – İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir