• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Zarif: ABD küstahlıklarının yanıtını kesin olarak alacaktır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD’nin İran Devrim Muhafızları Ordusun’a bağlı Kudüs Gücü Komutan’ı Korgeneral Kasım Süleymani’ye yönelik suikast eylemine değinen Zarif, “ABD İran’ın üst düzey askeri bir yetkilisini hedef almakla bir kez daha uluslararası kurallara bağlı olmadığını kanıtladı.” dedi.

Zarif, “ABD defalarca İran ve bölgedeki durumları yanlış algılayarak dünyayı ve kendi ülkesini güvensizleştirmek için tehlikli adımlar atabileceğini gösterdi. Birçok ABD başkanı ve şimdi de Trump’ın iç politika hedefleri uğruna bir bölgeyi ve hatta dünyayı yaktığı herkes için açıktır.” vurgusunu yaptı.

Cevad Zarif, bölgenin son yıllarda ABD’nin saldırıları nedeniyle savaş ve şiddet durumuna geldiğini belirterek, “Maalesef bu yanlış hesaplamalar sadece ABD ile sınırlı değil, bazı bölgesel müttefikleri ve ortakları da aynı yanlış yolu izlemektedir.” dedi.

Zarif, “ABD, en çok acıyı hissedeceği yerde ve zamanda küstahlıklarının yanıtını kesin olarak alacaktır. Ancak İran Dışişleri Bakanı olarak Tahran’ın barış, güvenlik ve bölgesel kalkınmanın merkezi olmaya devam edeceğini ilan ediyorum.” diye konuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir