• DOLAR 32.559
  • EURO 34.885
  • ALTIN 2432.877
  • ...
Kur'an Kursu öğrencileri harçlıklarını yetimlere bağışladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Malatya Yeşilyurt ilçe müftülüğüne bağlı "Çilesiz Aksa 4-6 Yaş Kur'an Kursu" öğrencileri, "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" projesi kapsamında topladıkları harçlıklarını Türkiye Diyanet Vakfı Şube Başkanı ve Malatya İl Müftüsü Veysel Işıldar'a teslim etti.

Kur'an kursunda düzenlenen programa İl Müftüsü Veysel Işıldar, İl Müftü Yardımcısı Fikriye Özkan, Şube Müdürü Mustafa Küçükarslan, Kur'an kursu hocaları ve öğrenciler katıldı.

"Yetime sahip çıkmayı dinimiz emreder"

Programda bir konuşma yapan İl Müftüsü Işıldar, Yetime sahip çıkan bir Peygamberin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) ümmeti olarak böylesi bir uygulamaya sahip çıkan tüm çocukları, aileleri ve onları yetiştiren öğretmenlerini tebrik ettiğini söyledi.

Işıldar, sözlerine şöyle devam etti:

Her sınıfın kendi akranı olan bir yetimin ihtiyaçlarını karşıladığı bu kampanya ile dünyanın farklı noktalarına 'iyilik köprüleri' kuruluyor. Köprünün bir ucunda yer alan yetim çocuklar, bu sayede dışarıdaki tüm tehlikelerden korunarak insani bir yaşam sürme fırsatı bulurken diğer ucundaki yardımsever öğrenciler ise paylaşmayı, bilinçli ve duyarlı olmayı öğreniyor. Bizler, bir yetimin ümmetiyiz. Yetime sahip çıkmayı dinimiz emreder. Yetime sahip çıkan bir Peygamberin ümmeti olarak böylesi bir uygulamaya sahip çıkan tüm çocukları, ailelerini ve onları yetiştiren öğretmenleri tebrik ediyorum.

"Bir kimse sırf Allah rızası için bir yetimin başını okşarsa, elinin dokunduğu her saç teline karşılık ona sevap vardır"

Yetimlere sahip çıkılmasının ehemmiyetini ve bundan hasıl olacak sevap ve mükafatı ayet ve hadislerle anlatan Işıldar, "Yüce Allah (Celle Celaluhu) hayat rehberimiz olan Kur'an-ı Kerim'in Bakara süresi 215'inci ayetinde şöyle buyuruyor. 'Sana Allah yolunda ne harcayacaklarını soruyorlar. De ki: 'Hayır olarak ne harcarsanız o, ana-baba, akraba, yetimler, fakirler ve yolda kalmışlar içindir. Hayır olarak ne yaparsanız, gerçekten Allah onu hakkıyla bilir.' Bir hadis-i şerifte Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem) şöyle buyuruyor. 'Kendi yetimini veya başkasına ait bir yetimi himaye eden kimseyle ben, cennette şöyle yan yana bulunacağız.' Hadisin ravisi Malik İbni Enes, Peygamber Aleyhisselam'ın yaptığı gibi işaret parmağıyla orta parmağını gösterdi. Başka bir hadis-i şerifte ise "Bir kimse sırf Allah rızası için bir yetimin başını okşarsa, elinin dokunduğu her saç teline karşılık ona sevap vardır." dedi. (Mehmet Aslan-İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir