• DOLAR 32.539
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2485.916
  • ...
'Tarihi ve kültürel yönleriyle Bitlis'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) tarafından düzenlenen ve birçok bilim adamının sunum yaptığı Uluslararası Bitlis Tarihi ve İdris-i Bitlisi Sempozyumu” düzenlendi. Düzenlenen sempozyumun sonucunda derlenen bilgiler kitaplaştırıldı.

Çok sayıda önemli tarihçi, edebiyatçı, sosyolog, ekonomist ve ilahiyatçının Bitlis’e ilişkin makalelerinden oluşan iki ciltlik kitabın editörlüğünü Bitlis Eren Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Demirtaş ve Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet İnbaşı yaptı.

“Tarihi ve Kültürel Yönleriyle Bitlis” kitabına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, bu kitabın çok sayıda büyük alim, mütefekkir, tarihçi ve siyasetçinin yetiştiği kadim şehir hakkında yapılmış en derli toplu çalışma olma özelliğine sahip olduğunu söyledi.

Yardım, “Tarihi ve kültürel yönleriyle Bitlis isimli iki ciltlik eser tam da bir uzman çalışması olarak öne çıkmaktadır. Bu eserde yer alan makaleler bilimsel özgünlükleri ile Bitlis’in tarihini ve kültürünü en iyi şekilde yansıtacak bir çalışma olarak ortaya çıkmıştır. Bu eser Bitlis’in tarihini ve kültürel yönlerini derli toplu olarak ele alan ilk çalışma olma özelliğine sahiptir. Üniversite olarak bu şehre yaptığımız hizmetlerin en değerlileri arasında saydığımız bu eser aynı zamanda bir başvuru kaynağı ve adeta bir bilgi hazinesi mahiyetindedir. Bu değerli eserin oraya çıkmasına vesile olan başta Prof. Dr. Mehmet Demirtaş ve Prof. Dr. Mehmet İnbaşı olmak üzere bütün yazarlarına teşekkürü bir borç bilirim. Bu eserin başta Bitlisliler, ülkemizin bilim camiası ve Bitlis ile ilgili çalışmalar yapacak olan bütün araştırmacılar için bir başvuru kaynağı olacağına olan inancımı ifade ederek emeği geçen herkesi kutlarım.” dedi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir