• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...

Gaziantep'te baklava satışı yapan işletmelerin, baklava satarken kutuların darasını alıp almadıkları konusunun kontrolüne yönelik çalışma doğrultusunda Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından denetim yapıldı. Denetimlerde uygunsuz iş yerlerine cezai işlem uygulandı.

Konuyla ilgili Gaziantep Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Tarım ve Orman Bakanlığının Türkiye genelinde başlattığı 'ürün bazlı gıda kontrolleri' kapsamında İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden 40 gıda kontrol görevlisi, 110 baklava üreticisini denetlemiştir. Denetimlerde mevzuata ve talimatlara aykırı şekilde satış yaptığı gerekçesiyle 20 işletme hakkında idari yaptırım süreci başlatılmıştır." denildi.

Açıklamada ayrıca vatandaşlardan açıkta ve etiketsiz bir şekilde satılan her türlü üründen uzak durmaları, şüphe duydukları her durumda "Alo 174" hattına ihbarda bulunmaları şeklinde uyarıda da bulunuldu.

Ayrıca firmalara, teknik ve hijyen şartlarındaki eksiklikler noktasında "Türk Gıda Kodeksi Etiketleme ve Tüketiciyi Bilgilendirme Yönetmeliği" hakkında bilgi verildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)