• DOLAR 32.506
  • EURO 34.782
  • ALTIN 2489.11
  • ...
SON DAKİKA
Filistin Yönetimi: Kırmızı Çizgi Aşılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
israil`in Doğu Kudüs`te Yahudi yerleşim yerlerini genişletme faaliyetleri Filisitinli yetkililerin sert tepkisine neden oldu. İsrail Planlama Komisyonu Doğu Kudüs`ün Gilo Yahudi yerleşim bölgesinde 942 yeni konut inşasına onay vermiş, İsrail İçişleri Bakanlığı da inşaat şirketlerine teklif gönderildiğini açıklamıştı.

Filistin Özerk Yönetimi Lideri Mahmud Abbas`ın sözcüsü, İsrail`in söz konusu girişiminin ‘kırmızı çizgiyi` ihlâl ettiğini ve iki devletli çözümü engellediğini söyledi. Sözcü, Filistin Özerk Yönetimi`nin bu hamleye gereken cevabı vermek için bütün imkânlarını kullanacağını ifade etti. Doğu Kudüs, Filistinliler tarafından gelecekte kurulması muhtemel bir Filistin devletinin başkenti olarak görülüyor.

Uluslararası tepkiler

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon ve BM Güvenlik Konseyi üyelerinin neredeyse tamamı da İsrail`i eleştirmişti. Ban, İsrail`e ‘müzakerelerin yeniden başlaması ve Filistinliler ile İsrailliler arasında barışçı bir gelecek kurulması ihtimalini ortadan kaldıran bu tehlikeli yolu izlemekten imtina etmesi gerektiği` uyarısında bulunmuştu.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ise geri adım atmayacakları mesajı veriyor. Netanyahu, “Yerleşim yerlerini daha da güçlendireceğiz” diye konuştu ve İsrail`in egemenlik alanında bulunan Doğu Kudüs topraklarında inşaatların süreceğini açıkladı. İsrail bölgede 5 bin yeni konut yapılmasını planlıyor. Yeni inşaat faaliyetleri, Filisitin`e BM nezdinde gözlemci devlet statüsü verilmesinin ardından hız kazanmıştı.

 

(Deutsche Welle)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir