• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Siyer-î Nebi yarışmasına ilgi büyük,  BU MİLLET PEYGAMBER(S.A.V.) SEVDALISI
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MEHMET ERKAN YAVUZ/DOĞRUHABER

Peygamber Sevdalıları Vakfı, "O'nu Oku O'nu Yaşa" sloganıyla her yıl yüzbinlerin katılımıyla Türkiye genelinde Siyer Sınavı yarışması düzenliyor. 2 Şubat 2020 tarihinde düzenlenecek Siyer Yarışması ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Peygamber Sevdalıları Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Eğitimci Yahya Oğraş, düzenledikleri yarışmanın temel hedefinin Peygamber Efendimizin(S.A.V.) hayatının anlaşılması ve hayatlara tatbik edilmesi olduğuna vurgu yaptı.

“HEDEFİMİZ PEYGAMBER SEVDALISI MİLLETİMİZE BU SEVDAYI ULAŞTIRMAKTIR”

Siyer sınavının içeriği hakkında bilgi veren Vakfın Genel Başkan Yardımcısı Yahya Oğraş, “Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak ‘O’nu Oku, O’nu yaşa’ sloganıyla yola çıktık. Yapılan bu çalışmalar Peygamber Efendimizin hayatını rol model olarak benimsemek ve bu anlamda onun izinden gitmek için yapılan önemli çalışmalardır. Geleneksel olarak yaptığımız Siyer-î Nebi yarışması, Anadolu’nun her yanında ciddi anlamda karşılık bulmuştur. Burada önemli olan nokta, vakıf olarak Peygamber Sevdalısı olan milletimize bu sevdayı ulaştırmaktır. Özellikle 7 Kasım tarihinde sınav için verdiğimiz starttan sonra bütün illerimizde güzel bir heyecan oluştu. Çalışmalarımız ilkokul, orta öğretim ve lise düzeyinde daha çok yoğunlaşmaktadır. Dördüncü kategori olarak ifade ettiğimiz diğer kesimlerde de talep ve heyecanın olduğunu görüyoruz. Tabi yaptığımız bu çalışmalar kolay çalışmalar değildir. Bütün bu zorlu çalışmalar, Rabbimizin inayeti, üye ve gönüllülerimizin fedakârlığı ile yürütülmektedir. Siyer sınavı için okullarda daha fazla çalışma yapıyoruz. Tabi yürüttüğümüz bu çalışmalarda, Peygamber Efendimiz (S.A.V)’e aşık olan eğitimciler daha çok ön plana çıkıyor. Bu vesileyle kendilerine buradan teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

“TEK REÇETEMİZ, EFENDİMİZİN HAYATINI ÖĞRENMEK VE TATBİK ETMEKTİR”

Sınav ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığından gerekli izinleri aldıklarını belirten Oğraş, “Elbette yaptığımız bu çalışmalarda bazı İl ve İlçelerde önümüze engeller çıkarıldı, MEB’den aldığımız izinle bunu da büyük ölçüde aştık. Bakanlık izninden önce çalışmalarımızın sekteye uğradığı yerlerde gelen izinle tekrar başvurup kaldığımız yerden devam edeceğiz. Bu noktada küçük de olsa bazı mülki amirler sorun çıkarmaya devam ediyor. 

Geleneksel hale getirdiğimiz yarışma öncesinde hep şu temennilerde bulunduk; Peygamber Efendimize olan sevda tanımsızdır. Bu sevda kimsenin tekelinde değildir. Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak bu işte bir vasıta, bir köprü olmaya gayret gösteriyorsak da, hepimizin ortak paydasıdır. Toplumumuzun manevi hastalıklarının tek reçetesi Peygamber Efendimizin yaşam felsefesini ve öğretilerini öğrenmek ve yaşamakla mümkün olur. Bizler de bundan dolayı bu yılki yarışmaya özel olarak Efendimizin hayatını konu edinen iki eser hazırladık. Çıkardığımız bu eserler ciddi anlamda talep görüyor ve yoğun bir şekilde talep edilmeye devam ediliyor. Bizim amacımız sayısal anlamda bu kitapların dağıtılması, tüketilmesi meselesi değildir. Özellikle bu kitapların içerik olarak güncel bilgiler içerdiğini, günümüzü Peygamber Efendimize nasıl uydurabiliriz, O’nun yaşam ve öğretisini nasıl yaşayabiliriz bu kitapları alan kardeşlerimizin, her bir bireyin bunları iyi okumasını ve en nihayetinde hayatlarına tatbik etmelerini istiyoruz. Tanıtım Medya Başkanlığı’mızın yaptığı bütün programlarda, basın açıklamalarında temel hedefimizin bu olduğunu ifade ediyoruz. Kitaplar bir şekilde her eve girer, her bireyin eline ulaşır. Burada önemli olan bu kitapların içerik olarak anlaşılması ve anlaşılan içeriğin hayata tatbik edilmesidir.” dedi.

“SON KAYIT TARİHİ 17 OCAK”

Siyer sınavına Türkiye genelinde yoğun bir teveccühün olduğuna vurgu yapan Oğraş, “Peygamber Sevdalıları Vakfı ve destek veren STK’larla beraber sahada hummalı bir çalışma yürütüyor. Siyer Sınavı yarışmasına genel anlamda yoğun bir teveccüh var. Yarışmamıza katılmak isteyenler 17 Ocak tarihine kadar başvurularını yapabilirler. Bu tarihten sonra başvuru süresi dolacak ve sınav gününe odaklanacağız. Kitaplarını alıp sisteme kayıt olmayan binlerce kardeşimiz var, bu kardeşlerimizin de biran önce kayıtlarını tamamlamaları gerekmektedir. Bütün çalışmalar tamamlandıktan sonra da sınav tarihi olan 2 Şubat’ı bekleyeceğiz. Sınavımızı icra ettikten sonra da durmadan çalışıp bir sonraki sınavın hazırlıklarına başlayacağız. Bu anlamda Siyer Sınavı için sahada emek veren bütün kardeşlerimizi tebrik ediyoruz. Özellikle bu hayırlı çalışmamızda sesimizi duyuran Doğruhaber Gazetesi’ne de teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.  

Bu haberler de ilginizi çekebilir