• DOLAR 32.381
  • EURO 35.035
  • ALTIN 2325.169
  • ...
Ağrı'da özel eğitim sınıfı açılışı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yapılan açılışlarla Kızılay Ağrı Şubesi tarafından Ağrı'da sayısı toplamda 4'e ulaşan özel eğitim sınıfları Kızılay Ağrı Şubesinin imkanları ile tamamlandı.

Bugün düzenlenen törenle Şeref Saraçoğlu İlkokulu ve İpekyolu Ortaokulu'nda düzenlenen törenle iki sınıf faaliyete kondu.

Özel eğitim sınıfları açılış törenlerine Ağrı Vali Yardımcısı Yusuf Cıbır, Belediye Başkanı Savcı Sayan, Hamur Belediye Başkanı Cezmi Ergül, Tutak Belediye Başkanı Bülent Duru, Kızılay Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Özer, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin ve Kızılay Ağrı Şube Başkanı Orhan Tatlı'nın kurdele kesimiyle hizmete girdi.

Programda açılış konuşması yapan Belediye Başkanı Savcı Sayan, Kızılay'ın Ağrı'da güzel işler yaptığını belirtti.

Kızılay'ın böylesi bir çalışmada öncülük yapmış olması önemli olduğunu söyleyen Sayan, "Buradaki Kızılay Şubesinin çalışma hızına yetişemiyorum. Belediye olarak onlardan faydalanıyoruz. Ağrı'daki Kızılay Şubesinin yapmış olduğu çalışmalar herkese hem örnek oluyor hem de büyük bir katkı sağlıyor. Buradaki özel eğitim sınıfları Ağrı için büyük bir ihtiyaçtır. Özellikle Yüzüncü Yıl gibi kırsal bir mahallede, sonradan şekillenen bir gecekondu mahallesinde, köyden kente göçün en önemli örneklerinden birisidir Yüzüncü Yıl mahallesi. Şimdi bunun içerisinde böyle bir özel eğitim sınıfı açıp bu çocuklara sahip çıkmak gerçekten önemli. Kızılay'ın böyle bir şeye öncülük etmesi gerçekten büyük bir alkışı hak ediyor." dedi.

Kızılay Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Özer ise şunları söyledi:

Bugün Ağrı'da açılan 4. Özel Eğitim Sınıfı. Bu yıl bütün Türkiye çapında Ağrı şubesinin vatandaştan topladığı gıda kolisi yardımında birinci sıradayız. Bu şu demek, toplaya bildiğiniz zaman toplayabiliyoruz. İnsanlara anlatabiliyorsunuz derdinizi. Doğu insanı yani Anadolu insanı vermeyi seven, yardımseverdir.

Yapılan konuşmaların ardından kesilen kurdelerle sınıfların açılışları gerçekleştirildi.

Açılışa katılan yetkililer teker teker çocuklarla ilgilenip onlarla birlikte oyun oynadılar. (Ömer Adıgüzel - İLKHA) 











Bu haberler de ilginizi çekebilir