• DOLAR 32.347
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2310.164
  • ...
Filistinliler 3 evin yıkılmasını önlemek için toplandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
 
Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinde yer alan Kalansuva şehrinde yıkılma tehdidiyle karşı karşıya olan üç evin yıkılmasını önleme mücadelesi verme amacıyla Yüksek Takip Komitesi, Kalansuva Belediyesi ve şehirdeki ve bölgedeki halk komiteleri tarafından söz konusu evlerden birinde olağanüstü toplantı yapıldı. Toplantıda evlerin yıkılmasının önlenmesi için sabaha kadar halktan yeterince kalabalık oluşturulması istendi.

İşgal yönetiminin Filistinlilere ait üç evi yıkma kararına karşı mücadele amacıyla yıkılma tehdidiyle karşı karşıya olan evlerden, Muhammed Udeh'in evinde dün gece olağanüstü bir toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıya Takip Komitesi Başkanı Muhammed Bereke, Kalansuva Belediye Başkanı Abdülbasit Selame, Ortak Liste milletvekillerinden Cabir Asakile ve Velid Taha başta olmak üzere Kalansuva'daki ve çevresindeki muhtelif kurumların, halk komitelerinin ve sivil toplum kuruluşlarının üst düzey yetkilileri ile birlikte yıkılma tehdidiyle karşı karşıya olan evlerin sahipleri katıldı.

Katılımcılar evlerin yıkılmasının önlenmesi için sivil mücadele ve hukuk mücadelesi ile ilgili önerilerini sundular ve ihtimaller üzerinde durdular. Toplantıdan sonra evlerin yıkılmasının önlenmesi için tehdit edilen evlerde halktan bir kalabalık oluşturulması istendi.

Kaynak, Filistin Enformasyon Merkezi

Bu haberler de ilginizi çekebilir