• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Erdoğan: MİT Libya'da üzerine düşen görevleri hakkıyla yerine getiriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millî İstihbarat Teşkilatı'nın Etimesgut Bağlıca'daki yeni hizmet binasının açılış törenine katıldı. Törende Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yaptı.

Devletlerin istihbarat desteği olmadan işlemesi ve ayakta kalmasının mümkün olmadığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Osmanlı'nın kuruluş yıllarından itibaren güçlü bir istihbarat sistemi kurduğunu, Osmanlı'nın 18'inci yüzyıldan itibaren gerilemeye başlamasında istihbarat zafiyetinin de önemli payı bulunduğunu belirtti.

Sultan Abdülhamid Han'ın istihbarat konusuna verdiği ehemmiyetin ve elde ettiği başarıların kayda değer olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Birinci Dünya Savaşı yıllarından İstiklal Harbimize kadar, Osmanlı'nın son dönemlerinde yürüttüğü tarihî mücadelelerde, 1913'te kurulan Teşkilatı Mahsusa mensuplarının çok büyük emeği ve katkısı vardır. Balkanlardan Kafkasya'ya, Orta Asya'dan Kuzey Afrika'ya kadar geniş bir alanda mücadele yürüten istihbaratçılarımızın gayretleri, tarihin satır aralarında kalmış olsa da milletimizin gönlünde müstesna bir yere sahiptir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şartların ve ihtiyaçların istihbarat teşkilatını yeniden güçlendirmeyi gerektirdiğine vurgu yaparak Millî İstihbarat Teşkilatı'nın ilk kuruluş kanununun çıktığı 1965 ve yeniden yapılandırıldığı 1984 yılındaki çabaların, bu ihtiyacın ifadesi olduğunu, son olarak 2014 yılında teşkilatın kanununu baştan sona yenileyerek günümüz beklentilerine uygun hâle getirildiğini anlattı.

"İstihbarat bilgileri yalnızca savaş değil, barış dönemlerinde de devletin bekası için vazgeçilmezdir. Bugününe hâkim olamayan geleceğini şekillendiremez" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin ve dünyanın kritik bir süreçten geçtiği bu dönemde, Millî İstihbarat Teşkilatı'nın desteğine, her zamankinden daha çok ihtiyaç olduğunun altını çizdi.

"Teşkilatın, sınır ötesi harekâtların başarıya ulaşmasında çok büyük emeği bulunuyor"

Teşkilatın FETÖ'nün haberleşme sistemi Bylock'u ve mahrem yapılanmasını çözerek büyük bir başarı gösterdiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

Cemal Kaşıkçı cinayetinde teşkilatımızın oynadığı rol, uluslararası düzeyde ülkemizin yüzünü ağartacak mükemmelliktedir. Teşkilat, olayın başından sonuna kadar her düğümü hızlı bir şekilde çözerek hem bu kanın üzerimize sıçramasını engellemiş hem de muhataplara Türkiye'nin ağırlığını hissettirmiştir.

"MİT Libya'da üzerine düşen görevleri hakkıyla yerine getiriyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çatışma bölgelerinde de çok büyük hizmetler ifa eden teşkilatımız, âdeta akıncı rolü oynayarak, güvenlik güçlerimiz sahaya inmeden önce zemini hazırlamaktadır. Özellikle Suriye krizinin başladığı ilk günden itibaren sahada aktif rol oynayan teşkilatımızın, sınır ötesi harekâtlarımızın başarıya ulaşmasında çok büyük emeği bulunuyor. Aynı şekilde şimdi de Libya'da üzerine düşen görevleri hakkıyla yerine getiriyor. Devletimizin ve milletimizin çıkarlarını sınır, mesafe, engel tanımaksızın her coğrafyada savunmaya devam edeceğinize yürekten inanıyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Millî İstihbarat Teşkilatı'nın artık, uluslararası alanda hatırı sayılır güçlü istihbarat kuruluşları arasında yer aldığına dikkati çekerek, "Sadece bilgi toplayan ve rapor eden bir kurum olmaktan öteye geçen teşkilatımız, ürettiği bilgiyi diplomasi masasında muhatapları karşısında kullanan, istihbarat ile diplomasiyi yakınlaştıran bir yere gelmiştir. Türkiye, teşkilatımızın her alandaki başarılı çalışmaları sayesinde, hiçbir ülkenin icazetine ve yardımına ihtiyaç duymadan, dünyanın her yerinde kendi çıkarları doğrultusunda hareket edebilme imkânına kavuştu." değerlendirmesinde bulundu.

Millî İstihbarat Teşkilatı'na her türlü desteği sağladıklarının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, teşkilata teknolojik donanımlar için bütçe ayırdıklarını, operasyonel kapasitesini artırmak amacıyla İHA, SİHA, istihbarat gemisi, istihbarat uçağı gibi donanımları teşkilata kazandırdıklarını kaydetti. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir