• DOLAR 32.568
  • EURO 34.856
  • ALTIN 2428.624
  • ...
Sağlık Turizmi Masaya Yatırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Çukurova Üniversitesi, Sağlık Bakanlığı, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu, Adana Sağlık Turizmi Derneği ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği tarafından `Sağlık Turizmi Sektörü ve Gelişmeleri\" konulu panel düzenlendi.

 

İki oturum olarak gerçekleştirilen panele, ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Adana İl Sağlık Müdürü Ahmet Özer, Kamu Hastaneleri Birliği Adana Genel Sekreteri Kemal Kiraz, Adana Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Hüseyin Çelik, TÜRSAB Adana Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Nesrin Göçhan, ÇÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Behnan Alper ve Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yeşim Taşova da katıldı.

 

Sağlık Turizmine İlgi Artıyor

Panelin açılış konuşmasını yapan Adana Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Hüseyin Çelik, Türkiye`de her geçen gün sağlık turizmine ilginin daha da arttığını kaydetti. Derneğin 2010`da kurulduğunu, Türkiye`de sağlık turizmi açısından bir çok işe öncülük ettiğini belirten Hüseyin Çelik, \"Sağlık turizminin daha da gelişmesi için kamu - özel ayrımı gözetmeden sıkı işbirliği yapıyoruz. İşbirliğimizi geliştirmek ve sağlık turizmi ile ilgili `ne yapılabilir` diye bu organizasyonu yaptık. Farkındalığımızı ne kadar arttırırsak o kadar başarılı oluruz\" dedi.

 

Türkiye`nin Ortadoğu`daki yeni rolü ile birlikte Çukurova ve dolayısıyla Adana`nın ayrı bir öneme sahip konuma geldiğine işaret eden Hüseyin Çelik, \"Bizlere düşen de, sağlık sektörünün bileşenleri olarak bu rolden vazife çıkararak kendi gelişimimizin yanında dış dünyaya, öncelikli olarak da Ortadoğu`ya kendimizi açmak. Sağlık Turizmi bunun önemli bir penceresi\" diye konuştu.

 

Sağlık Turizmi Masaya Yatırıldı

Açılış konuşmalarının ardından Sağlık Turizmi Sektörü ve Gelişmeler Paneli, çeşitli konularda yapılan oturumlarla sürdü. Panelin ilk oturumunda, ÇÜ Karataş Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu`ndan Doç. Dr. Cihan Yavuz `Sağlık Turizmi Destinasyonları`, Ortopedia Hastanesi Genel Direktörü Fırat Uzer, `Sağlık Turizminde Özel Hastanelerin Rolü`, Balcalı Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Cem Kaan Parsak, `Sağlık Turizminde Üniversite Hastanelerinin Rolü` ve Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Osman Kürşat Arıkan, `Sağlık Turizminde Kamu Hastane Birliklerinin Rolü` konulu sunum yaptı. Panelin öğleden sonraki ikinci oturumunda ise, `Sağlık Turizminde Hedef Pazar Analizleri`, `Sağlık Turizminde Seyahat Acentalarının Rolü`, `Sağlık Turizminde Tanıtımın Önemi` ve `Sağlık Turizmi Teşvik Uygulamaları` konularında sunum gerçekleştirildi.

 

Yurt Dışından 10 Bin Hasta Geldi

Kürsüye çıkan Adana İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Özer, Türkiye`de ciddi şekilde sağlıkta dönüşüm programı uygulandığını belirtti. Sağlık alanında eskiden yaşanan sorunların ortadan kalktığını ve büyük yol alındığını bildiren Özer, \"Adana sağlıkta çok önemli bir yer tutuyor. Kentin 2 milyon nüfusu var ama 4 milyon kişiye toplam 6 bin 500 yatak ile sağlık hizmeti veriliyor. Son 3 yılda yurtdışından 10 bin hasta geldi. Bu 100 binleri bulabilir. Adana tarihiyle ve gelişmiş sağlık yatırımlarıyla sağlık turizminden daha çok yararlanabilir\" dedi.
(Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir