• DOLAR 32.372
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.574
  • ...
Hamas`tan El Fetih Mensuplarına Af
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İsmail Heniyye hükümetinde Başbakan Yardımcısı olan Ziyad Ez-Zaza bugün (25 Aralık Salı) yaptığı açıklamada, Filistin`de iç barış konusunda yakınlaşmanın sağlanması amacıyla, güvenlikle ilgili sorunlardan dolayı ve birtakım ağır suçlardan mahkûm edilen bazı Fetih mensuplarının affedileceğini söyledi.

Ziyad Ez-Zaza, bugün bir radyoya yaptığı açıklamada 2007`de bölünmeye neden olan olaylarda suçlu görülen Fetih mensuplarından önümüzdeki günlerde Gazze`ye dönmelerine izin verileceklerin sayısının da artırılacağını ifade etti. Yapılan açıklamaya göre bu kişiler önümüzdeki birkaç gün içinde gerek Rafah ve gerekse Beyt Hanun sınır kapısı yoluyla farklı zamanlarda Gazze`ye giriş yapabilecekler.

Ez-Zaza, bu adımın bundan birkaç hafta önce 17 Fetih mensubunun Beyt Hanun kapısından giriş yapmasıyla atılan adımın bir devamı olduğunu söyledi.

Başbakan Yardımcısı Ziyad Ez-Zaza aynı zamanda güvenlikle ilgili sebeplerden ve ağır suçlardan mahkûm edilmiş ancak cezaları bitmeye yaklaşmış bazı Fetih mensuplarının da yine yakınlaşmanın güçlendirilmesi amacıyla erkenden bırakılacağını ifade etti. Buna göre 9 kişinin bugün Bakanlar Kurulu kararının çıkmasının ardından serbest bırakılması bekleniyor. 16 kişinin serbest bırakılmasıyla ilgili Bakanlar Kurulu kararı da önümüzdeki günlerde alınacak.

Ziyad Ez-Zaza bu adımların Ramallah hükümetinden benzer adımlar atılması beklentisi olmaksızın, sadece Filistin halkı yararına bir şeyler elde edilmesi ve Filistin iç barışının sağlanması konusunda bir samimiyet göstergesi ortaya koyma amacıyla atıldığını vurguladı.

filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir