• DOLAR 32.558
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2429.766
  • ...
`Roboski Hükümetin Sicil Notunda Eksi Olarak Yer Alacak`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Memur-Sen Batman Şube Başkanı M. Şafi Özperk, 28 Aralık 2011 tarihinde Roboski`de 34 sivilin savaş uçakları tarafından bombalanarak katledilmesi üzerine açıklama yaptı.
 
Her devletin ve toplumun tarihinde kara günlerin olduğunu söyleyen Özperk, yaşanan kara günlerden birinin de Roboksi katliamının yaşandığı gün olduğunu vurguladı.
 
Özperk, "Devletlerin, toplumların, ülkelerin tarihlerinde kara günler vardır. Dönemeç günlerdir ve bu günler kara lekeler oluşturur. Bu tür kara günler tarihte çok acıklı, hüzünlü izler bırakırlar. Bunların bir tanesi de Şırnak`ta yaşanan Roboksi katliamıdır. Üzerinden yaklaşık bir yıl geçti. Fakat maalesef bugüne kadar Meclisin yaptığı araştırmalar, Cumhuriyet Savcılığının yaptığı araştırmalar, basının, kamuoyunun oluşturduğu bütün tepkilere rağmen halen daha bu katliamın failleri bu emri veren insanların kimler olduğunu ve hangi konumda olduklarını halen kimse gün yüzüne çıkaramamıştır" dedi.
 
Kanlı Olayların Faillerinin Bulunmasını İstiyoruz
Roboski Katliamının faillerinin bulunmamasına ve halen aramızda olduklarına dikkat çeken Özperk, bu katliamı gerçekleştirenlerin bir an önce yargılanması gerektiğini belirtti.
 
Özperk, Roboski`deki ve daha birçok katliamların ortaya çıkmamasının Hükümete eksi puan kazandırdığını söyleyerek, "Eli kanlı katiller maalesef hala aramızda ve belki de önemli sivil ya da askeri konumlarda görevlerini sürdürmektedirler. Tıpkı Erzincan`daki Başbağlar katliamı gibi, tıpkı Madımak Oteli gibi, tıpkı yıllar önce Van Özalp`ta yaşandığı gibi ve tıpkı Elazığ-Bingöl Karayolunda öldürülen askerler gibi. Biz Memur-Sen ailesi olarak, bu tür kanlı olayların faillerinin biran önce bulunmasın, yargı önüne çıkarılmasını ve ayrıca halkın vicdanında da yargılanıp hak ettikleri konuma gelmesini heyecanla bekliyoruz. Bu tür olaylar aydınlamadıkça iktidarda kim olursa olsun bu tür kanlı katliamlar o Hükümetin sicil notuna büyük bir eksi olarak yer alacaktır" ifadelerini kullandı.
 
Ekmeklerini Temin Etme Gayreti İçerisindeydiler
Özperk, Hükümetin Ergenekon ve buna benzer oluşumları deşifre ettiğini ve Roboski`deki katliamın faillerinin de peşinden gitmesi gerektiğini söyledi.
 
Ergenekon gibi büyük oluşumları, terör gibi kanlı oluşumları deşifre eden Hükümetin bu olayın peşinden de derinlemesine gitmesini, isteyen Özperk, "Roboski`deki katledilen insanların tek suçu çok zor bir coğrafyada ekmeklerini temin etme gayreti içerisindeydiler. Bir yıl dolmasına rağmen halen somut bir adım atılmadı. Faillerin ortaya çıkması ya da emri veren kişilerin tespit edilmesi sağlanamamıştır. Maalesef Hükümet bu devlet eliyle katledilen insanların ailelerinden özür dilemeyi çok görmüştür. Bu durum en az katliam kadar bir durumdur. Bu insanların devletten beklentileri maddi bir tazminat değil, bir özür dilemedir ve faillerin ortaya konulmasıdır. Umut ediyoruz ki, bu katliamlar bir daha yaşanmasın ve bunu yapan faillerin ortaya çıkmasıdır" diye kaydetti. (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir