• DOLAR 32.331
  • EURO 35.068
  • ALTIN 2296.439
  • ...
8 Bin Liralık Kayıp Kaçak Bedeline İade Davası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Erzincan`da 1999 yılından itibaren tuğla üretimi yapan bir şirket, geçen yıl Ekim ayında gelen 69 bin 200 liralık elektrik faturasına yansıtılan 7 bin 853 liralık kayıp kaçak bedeline itiraz etti. Fabrika yetkilileri, bu bedelin iadesi talebiyle, elektrik dağıtım şirketi aleyhine dava açtı.

Tüketici mahkemesi sıfatıyla davaya bakan Erzincan 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, 11 Aralık`taki duruşmada, 7 bin 853 liralık kayıp kaçak bedelinin faiziyle aboneye geri ödenmesine karar verdi.

Yıllık 10 milyon tuğla üreten fabrikanın yönetim kurulu başkanı Hacı Dalar, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, aboneden kayıp kaçak bedeli alınmasının haksız bir uygulama olduğunu savunarak, ``Kullanmadığımız halde başkalarının kullandığı bedeli biz ödüyoruz. Bu haksızlık karşısında davayı açtık ve kazandık. Aylık 30-40 bin liralık elektrik faturası ödüyoruz. 4-5 bin liralık kayıp kaçak olarak ödetiliyordu. Daha kayıp kaçak bedeli ödemek istemiyoruz. Bir faturaya dava açtık, birinin üzerinden davayı kazandık. Şimdiki faturalarda kayıp kaçak bedeli olarak gözükmüyor ama bölgesel olarak bu kayıp kaçaklar halkımızdan alınıyor. Bunun alınmamasını istiyoruz`` diye konuştu.

Geçmiş döneme ait kayıp kaçak bedellerinin iade edilmesini talep etmeyi planladıklarını anlatan Dalar, ``Bu emsal bir karar oldu. İnşallah herkes kullandığı enerjinin bedelini öder`` dedi.

Avukat Mustafa Çağatay Çağan ise yüksek meblağlarda elektrik faturası ödeyen müvekkilinin kayıp kaçak bedelinin iadesiyle ilgili 1 yıl önce dava açtığını belirterek, yargılama neticesinde mahkemenin, faturaya yansıtılan kayıp kaçak bedelinin faiziyle geri ödenmesine karar verdiğini söyledi.

Çağan, ``Bu dava birçok uygulamaya örnek teşkil edecek nitelikte bir dava`` ifadelerini kullandı.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir