• DOLAR 32.588
  • EURO 34.81
  • ALTIN 2498.91
  • ...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) geliştirdiği yerli otomobil hakkında açıklamalarda bulundu.

Pazar akşamı Katıldığı bir televizyon programında aracın fiyatına dair açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Halkımızın cebini rahatlıkla sıkıntıya sokmadan alabileceği otomobil noktasında olacak. O olmazsa sürümden kazanma felsefesi yürümez" dedi.

Erdoğan yerli otomobil ile ilgili açıklamalarının devamında, "5 ayrı tasarım, 5 ayrı tasarımda da lacivert benim favorim. İçinde hakikaten iç rahatlık var. Konfor var. Ben boyuma rağmen içinde rahat oturabiliyorum. Hız noktasında test bittikten sonra mesafe alıyor, bayağı iyi konumda. Bu yılın sonu itibariyle testte daha ileri adım atmış olacaklar. Fabrikanın yerini belirledik, 1 milyon metrekarelik alanda Gemlik deniz kenarında bir yer veriyoruz, oradan ihracatı kolay olsun. İhracatta yüksek olmazsa bunu devamlı hale getiremezsiniz. İhracat alt yapısı iyi olursa hem kazandıracak, hem de dünya piyasasında artık otomobiliniz olacak" ifadesini kullandı