• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Gaziantep Polisinden `Muhbirlik` Teklifleri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP - Doğu ve Güneydoğu`da polis eliyle oluşturulmak istenilen kaos eylem planı tüm çirkefliğiyle devam ettirildiği söyleniyor. Özelikle İslami STK müdavimlerini gözlerine kestirerek baskı, tehdit, şantaj, maddi vaatlerle muhbirleştirmeye çalışan polis, İslami çalışmalara balyoz vurmaya ve yeni komplolar sahnelemeye hazırlanıyor.

Gaziantep Rahmet Kültür ve Yardımlaşma Derneği (Rahmet-Der) gönüllüsü Ayhan Demirtaş, 19 Aralık çarşamba günü saat: 14.30-15.00 arası kendisini arayan bir Polis`in adına bir kimlik bulduklarını ve en kısa zamanda Gaziantep 25 Aralık Polis Karakoluna gelmesini istediklerini söyledi.

Demirtaş, "Karakola gittiğimde karakolun önünde otomobil içerisinde olan iki kişiden biri araçtan inerek Polis kimliğini hızlı bir şekilde açıp kapattı. Polis, önce beni araç içine çağırdı, ben itiraz edince kimliğimi alarak beni Karakolun içine götürdü. Karakoldaki bir resmi polise kimliğimi vererek GBT`min araştırılmasını istedi ve ne olduğunu anlamadan beni sorgu odasına aldılar. Sorguda, `Şanlıurfa`nın Birecik ilçesinden buraya niye ve niçin geldin? Aldığımız bilgilere göre Rahmet Der`e gidiyorsun, orada ne yapıyorsun?` şeklinde sorular sormaya başladılar. Daha sonra psikolojik baskı ve tahditler savurdular. Sonra maddi vaatler karşılığında `Polis vatandaş el ele` kampanyası çerçevesinde muhbirliğe zorladılar" dedi.

Kendisini muhbirliğe zorlayan polisleri tanıdığını ifade eden Demirtaş, Bu kişiler hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Ayrıca, isimlerini vermek istemeyen farklı kişilerin de muhbirliğe zorlandıkları kaydedildi.

Öte yandan, Gaziantep Terörle Mücadele Polisleri, Rahmet-Der binasında yapılan seminerin çıkışında dernek üye ve gönüllülerine kimlik kontrolü uygulayarak yasal derneği terörize etmeye çalıştıkları öğrenildi. (Şefik Mert/Bekir Aslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir