• DOLAR 32.352
  • EURO 35.103
  • ALTIN 2310.121
  • ...
​Batman'da "Evliliğe İlk Adım" semineri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yeni evli ve evliliğe adım atacak çiftlere sevgi, merhamet, adalet ve emanet bilinci gibi aileyi ayakta tutan değerler hususunda Kur'an ve Sünnet ışığında bilgi vermek amacıyla "Huzurlu Aile, Güçlü Toplum, Güvenli Gelecek Projesi" kapsamında Batman İl Müftülüğü, "Evliliğe İlk Adım" seminerlerinin ilkini gerçekleştirdi.

İl Vaizi İbrahim Halil Yakut'un Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, İl Müftüsü Turgut Erhan'ın açılış konuşmasıyla devam etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ailenin kurulması, korunması ve güçlendirilmesi hususunda topluma dini ve ahlaki bilgi ekseninde rehberlik ettiğini belirten Erhan, Başkanlığın aile kurulurken sağlam temeller üzerine inşa edilmesi, kurulan ailelerin güçlendirilmesi ve huzurlu bir şekilde devamının sağlanması için çalışmalar yaptığını kaydetti.

Erhan, "Aile'nin önemine değinerek, aile kurmak için yola çıkıldığında kalpler, gönüller huzurla, sevgiyle, saygıyla dolar. O hanenin ömür boyu devam etmesinin şartı da şüphesiz başladığı gibi sevgi, saygı, sadakat ve merhamet duygularıyla devam eden bir birlikteliktir. İki ayrı gönül, iki ayrı ömür nikâhla bir araya gelir. Kadın ve erkek evlilik yoluyla sükûn ve mutluluğa kavuşur. Allah evlilik yoluyla eşler arasında sevgi, şefkat, merhamet, kaynaşma ve yakınlaşma duygularını yaratır. Bu O'nun varlığının delillerindendir." şeklinde konuştu.

Daha sonra seminerde İl Vaizleri Mehmet Sait Altın, "Ahirete Uzanan Birliktelik" ve Yunus Yalçın ise "Ailemin İletişim Dili" konulu sunumlarını yaptılar.

Batman İl Müftülüğünün, nişanlı ve yeni evli çiftlerin istifade ettiği "Evlilikte İlk Adım" seminerlerine 4 hafta boyunca devam edeceği belirtildi. (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir