• DOLAR 32.325
  • EURO 35.109
  • ALTIN 2301.715
  • ...
 En Büyük İlahiyat Fakültesinin Temeli Atıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Yardımcısı Arınç, milletin yapısında var olan hamiyet, yardımseverlik duygusunun milli eğitimde de kendisini gösterdiğini belirterek İÇDAŞ ve Kolin İnşaat’a bu nedenle teşekkür etti.

İlahiyat fakültesinin temeline ilk harç butonlara basılarak konuldu. Fakültenin yapımını üstlenen İÇDAŞ’ın Genel Müdürü Bülend Engin, Bülent Arınç ve Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna ile birlikte butona basarak ilk harcı attı.

32 bin metrekare alana sahip İlahiyat Fakültesi`nin temel atma töreni gerçekleştirildi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın da katıldığı törenle temeli atılan İlahiyat Fakültesi 32 bin metrekare alana sahip ve 7 bloktan oluşacak. İdari ofisler, toplantı salonları, derslikler, kütüphane, spor salonu, dinlenme ve aktivite salonu, idari ve öğrenci yemek salonları, sığınak, dil laboratvuarı, antriyum, bin 500 koltuk kapasiteli konferans salonu, seminer odaları ve fuaye sergi alanı bulunacak olan fakültenin 18 ayda bitirilmesi planlanıyor.

Bülent Arınç, bu kadar yüksek nüfus, çağdaş imkânlar ve yükseköğretimde gelişen yenilikler dikkate alındığında devletin eğitime ne kadar çok bütçe ayırırsa ayırsın milli eğitimin ihtiyaçlarını tamamen karşılamasının mümkün olmadığını belirtti. Arınç, Türk milletinin yapısında var olan hamiyet, yardımseverlik duygusunun milli eğitimde de kendisini gösterdiğini ifade etti.

ihlassondakika

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir