• DOLAR 32.59
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2489.05
  • ...
Vekillerden Trump'a: İzin almadan ülkeyi savaşa sürükleyemezsin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İşgalci ABD Başkanı Trump'ın Twitter hesabı üzerinden İran'a tehditler savurmasının ardından ülke içinde tepkiler yükselmeye başladı.

Trump'ın Twitter hesabı üzerinden İran'a tehditler savurmasının ABD'li askerlerin hayatını tehlikeye düşüreceğini söyleyen vekiller, Trump'un halkın izni olmadan Amerika'yı savaşa sürüklemeye hakkının olmadığını vurguladılar.   

Eski başkan yardımcısı Joe Biden, "Trump, bir Tweet fırtınası başlatmış, bu son derece tehlikeli, sorumsuz ve inanılmaz bir şey. Hiçbir Cumhurbaşkanının Amerika'yı halkın rızası olmadan savaşa sürükleme hakkı yoktur." açıklamasında bulundu.

İşgalci ABD Başkanı Trump'a bir tepki de ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'den geldi. Pelosi, "Başkan Donald Trump'ın orantısız bir şekilde kışkırtıcı askeri müdahalesi askeri personeli, diplomatları ve Amerikan vatandaşlarını ve müttefiklerimizi risk altına alıyor" dedi.

Pelosi, "İran'a karşı girişilen savaş adamlarının ve askeri gücün kullanılması izin dışı gerçekleşmiş ve Amerika Birleşik Devletleri Kongresi istişare edilmeden ve Kongre ya da halk için açık ve meşru bir strateji oluşturulmadan yapılmıştır" ifadelerini kullandı. 

ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Barbara Lee ise, "Trump ülkemizi tehlikeye atıyor ve şüpheli istihbarata dayalı bir savaşa tahammül edilemez." dedi.

Demokratik Senatör Chris Murphy da Trump'ın İran'a yönelik tehdidine yanıt olarak: "Siviller ve kültürel yerleri hedeflemek terörist bir eylemdir. Trump, kendi seçtiği bir savaşa giriyor ve binlerce Amerikalıyı öldürecek." şeklinde konuştu.

İşgalci ABD Başkanı, İran İslam Cumhuriyeti'ne karşı sosyal paylaşım hesabından bir dizi tehdit Tweetleri atmış, eğer bir daha saldırı olursa cevabın daha güçlü olacağını bildirmişti. 

Trump'ın, twitter paylaşımının tamamı şöyle:

"İran, bir ABD'li'yi öldüren ve birçok kişiyi kötü şekilde yaralayan, -hayatı boyunca öldürdüğü insanları saymıyorum bile, terörist liderlerini öldürmemizin ardından intikam almak amacıyla bazı ABD mülklerini hedef almak konusunda çok cesurca konuşuyor. O (Süleymani), Büyükelçiliğimize zaten saldırıyordu ve başka bölgeleri vurmayı planlıyordu. İran yıllardır problem dışında bir şey değildi. Bu uyarıyı yapayım; İran herhangi bir ABD'liyi ya da ABD mülkünü vurursa 52 hedef belirledik (İran'ın yıllar önce rehin aldığı 52 ABD'liyi temsilen), hedeflerin bazıları İran ve İran kültürü için çok yüksek seviye, önemli. Bu hedefler ve İran'ın kendisi çok hızlı ve çok sert bir şekilde vurulacak. ABD daha fazla tehdit istemiyor." (Zeyd Varol-İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir