• DOLAR 32.601
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2506.178
  • ...
`Başörtüsü Yasağı Utanılacak Bir Yasaktır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL- Eğitim Birsen Bingöl Şubesinin Genişletilmiş Şube İstişare Toplantısı yapıldı.İstişare toplantısına katılan Toplantısına katılan Eğitim Birsen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çağrıcı bu ülkenin dindarlarının, demokratlarının ve insan hakları savunucularının başörtüsü yasağının "utanılacak bir yasak" olduğunu haykırmaları gerektiğini söyledi. Çağrıcı, "Bu konuda iktidar partisinin de artık bir adım atmasının zamanı geldi de geçiyor" dedi.
 
Toplantının açılış konuşmasını yapan Eğitim Birsen Bingöl Şube Başkanı Yunus Kava, eğitim çalışanlarının şuana kadar gündeme getirmedikleri hiçbir sorunun kalmadığını söyledi.
 
Kava, "Çözüm için her türlü girişimlerimiz devam ediyor ve edecektir. Şunun kesinlikle bilinmesini istiyoruz. Şuana kadar eğitim çalışanlarının çözülen her sorunun çözümünde bizim katkımız ve imzamız vardır" dedi.
28 Şubat mağdurlarının göreve dönmeleri, sözleşmelilerin kadroya alınması gibi pek çok kazanımların çözüldüğünü vurgulayan Kava, "Bütün kurumların ziyaret edileceğini söyleyen Kava"gitmedik işyeri elini sıkmadığımız eğitim çalışanı kalmayacak" diye konuştu.
 
"Gölge Etme Başka İhsan İstemez"
Kava`nın konuşması sonrasında söz alan Çakırcı, eğitim çalışanlarının sorunlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
"Milli Eğitim Bakanının doğru bir tarafı olsa ona da değinmek isterdik ancak şuana kadar kendilerinden çalışanlarını üzmek dışında zihinlerde tek bir mutluluk karesi yok" diyen Çakırcı, Bakan Ömer Dinçer`e seslenerek "Bakanlığı yönetiyorsunuz, kendi personelinizi itibarsızlaştırmak için, toplumun nezdinde itibarsızlaştırmak için gayret sarf ediyorsunuz. Peki, kiminle bu işi yapacaksınız? Bu işi kiminle yürüteceksiniz? Ancak şunu öğrendik Sayın Bakanın en iyi yaptığı işin öğretmenin motivasyonunu bozmak olduğunu görüyoruz. Maalesef "gölge etme başka ihsan istemez" diyecek noktaya geldik" şeklinde konuştu.
 
``4+4+4`ün Projesi; Mimarisi Çok İyi, Ancak İşçiliği Çok Kötüydü``
`4+4+4`ün projesi, mimarisi çok iyi, ancak işçiliği çok kötüydü` diyen Çakırcı, "18. Milli Eğitim Şurası`nda tartışıp, bütün itirazlara rağmen, bazı Bakanlık yetkililerine rağmen oylamaya sunduğumuzda, Şuan bu salonda da bulunan değerli dostlarımızın desteğiyle geçti. Bu teklifin üzerine bina edildiği pedagojik argüman çok güçlü, ancak ne yazık ki, Bakanlık öyle bir işçilikle bu uygulamayı hayata geçirdi ki herkes bir anda bu sistemi eleştirmeye başladı. Arkadaşlar bu sistem dayatmacı, ideolojik zemin üzerine kurulu 28 Şubat artığı bir ekibin imam hatiplileri toplum dışı bırakmak için kurguladığı kesintisiz eğitimden, milletin istediği okulda istediği gibi okuyabileceği bir sisteme geçişin hikayesidir. Sınıf öğretmenliğinde meydana gelen fazlalık kolaylıkla eritilebileceği halde, Bakanlık tüm uyarılarımıza rağmen yanlış yolu seçmiştir. 4+4+4 gelişmiş ülkeler için ideal bir sistem ancak, ülkemizde İdeal sistemlerin ideal uygulayıcılarla hayata geçebileceği gerçeğine şahit olduk. Yani mimarisi çok iyi ancak işçiliği kötü bir sisteme dönüştü."ifadelerini kullandı.
 
"Başörtüsü Eğitim Birsen`in En Önemli Gündem Maddesidir"
Başörtüsü meselesinin sendikalarının kuruluş felsefesini şekillendiren konulardan biri olduğunu vurgulayan Çakırcı: "Bu ülkenin dindarları, demokratları, insan hakları savunucuları bu yasağın utanılacak bir yasak olduğunu haykırmalılar. Bu konuda iktidar partisinin de artık bir adım atmasının zamanı geldi de geçiyor. Artık bu konuda hiçbirimizin sabrı kalmadı, kamusal alan koca bir yalan diye yıllardır haykırıyoruz. Üniversitelerde çözülen bu yasağın artık kamu kurum ve kuruluşlarında bir daha geri gelmemek üzere kaldırılması gerektiğini umuyoruz" şeklinde konuştu.(Nihat Kanat-İLKHA)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir